De regeringstop raakte het maandagochtend vroeg eens over de bijsturingen om de begroting voor 2015 op de rails te houden. Veel details kwamen echter nog niet naar buiten. Later op de dag volgt een persconferentie. Niettemin licht Chastel al een tipje van de sluier. Volgens de partijgenoot van premier Charles Michel blijft de regering uit de portefeuille van de burgers en raakt ze niet aan de btw, noch aan de accijnzen (zoals op brandstof, alcohol en tabak, nvdr.).

Voorts bevestigt Chastel dat sprake is van "diverse maatregelen ten voordele van de uitdagingen op vlak van veiligheid", waarbij hij verwijst naar de staatsveiligheid, justitie en politie. De strijd tegen fiscale en sociale fraude wordt opgevoerd en er komen "maatregelen om de werkgelegenheid in de kmo's en de horeca te ondersteunen".

"De begroting voor 2015 blijft op de rails. De regering-Michel blijft op koers. Ze respecteert haar Europese engagementen, verzekert de geloofwaardigheid van ons land en zet haar saneringsinspanningen voort, terwijl ze ook ademruimte biedt aan sectoren die het nodig hebben", besluit Chastel. Doel blijft voor hem "jobs creëren en ons sociaal systeem vrijwaren". (Belga/TE)

De regeringstop raakte het maandagochtend vroeg eens over de bijsturingen om de begroting voor 2015 op de rails te houden. Veel details kwamen echter nog niet naar buiten. Later op de dag volgt een persconferentie. Niettemin licht Chastel al een tipje van de sluier. Volgens de partijgenoot van premier Charles Michel blijft de regering uit de portefeuille van de burgers en raakt ze niet aan de btw, noch aan de accijnzen (zoals op brandstof, alcohol en tabak, nvdr.). Voorts bevestigt Chastel dat sprake is van "diverse maatregelen ten voordele van de uitdagingen op vlak van veiligheid", waarbij hij verwijst naar de staatsveiligheid, justitie en politie. De strijd tegen fiscale en sociale fraude wordt opgevoerd en er komen "maatregelen om de werkgelegenheid in de kmo's en de horeca te ondersteunen". "De begroting voor 2015 blijft op de rails. De regering-Michel blijft op koers. Ze respecteert haar Europese engagementen, verzekert de geloofwaardigheid van ons land en zet haar saneringsinspanningen voort, terwijl ze ook ademruimte biedt aan sectoren die het nodig hebben", besluit Chastel. Doel blijft voor hem "jobs creëren en ons sociaal systeem vrijwaren". (Belga/TE)