Volgens De Standaard wil minister-president Peeters in de Vlaamse regering een discussie aangaan over de uitgaven die het federale niveau afstoot.

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) gaf eerder te kennen bereid te zijn een reeks federale uitgaven over te nemen. De federale onderhandelaars zijn hem daarin gevolgd. Maar in het federale begrotingsakkoord stoten de regeringsonderhandelaars nog andere uitgaven af. Daarnaast namen ze enkele beslissingen waarvan het gevolg voor de Vlaamse begroting nog onduidelijk is.

Volgens ramingen van Peeters mag zijn regering volgend jaar op zoek naar 450 miljoen euro om alle meeruitgaven door het federale regeerakkoord te compenseren. In 2013 loopt de kostprijs op tot 729 miljoen euro, in 2014 moet de Vlaamse regering op zoek naar 979 miljoen. En in de bedragen voor 2012 is het effect van de groeivertraging dan nog niet verrekend. (Belga/TE)

Volgens De Standaard wil minister-president Peeters in de Vlaamse regering een discussie aangaan over de uitgaven die het federale niveau afstoot. Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) gaf eerder te kennen bereid te zijn een reeks federale uitgaven over te nemen. De federale onderhandelaars zijn hem daarin gevolgd. Maar in het federale begrotingsakkoord stoten de regeringsonderhandelaars nog andere uitgaven af. Daarnaast namen ze enkele beslissingen waarvan het gevolg voor de Vlaamse begroting nog onduidelijk is. Volgens ramingen van Peeters mag zijn regering volgend jaar op zoek naar 450 miljoen euro om alle meeruitgaven door het federale regeerakkoord te compenseren. In 2013 loopt de kostprijs op tot 729 miljoen euro, in 2014 moet de Vlaamse regering op zoek naar 979 miljoen. En in de bedragen voor 2012 is het effect van de groeivertraging dan nog niet verrekend. (Belga/TE)