De speurders hebben de reisweg kunnen reconstrueren die de man na de aanslag zou afgelegd hebben en nu wordt een oproep gedaan aan iedereen die foto's of videobeelden zou hebben waarop de man zou te zien zijn. Ook mensen die de man zelf denken gezien te hebben, kunnen contact opnemen met de speurders.

De "man met het hoedje" was eerder al te zien op beelden van de bewakingscamera's in de luchthaven. Daarop liep hij naast Ibrahim El Bakraoui en Najim Laachraoui, die zichzelf opbliezen in de vertrekhal van de luchthaven. "Na de bomexplosies, om 07.58 uur, heeft de derde man, die een vissershoedje en een lichte regenjas droeg, het gebouw verlaten", zegt parketwoordvoerder Eric Van Der Sijpt. "Hij ging voor het Sheraton Hotel en sloeg dan rechtsaf, om, via de parking van AVIS, de site van de luchthaven te verlaten. Hij is te voet door Zaventem centrum gewandeld en ging langs de Grote Daalstraat naar de Leuvensesteenweg. Daar was hij om 08.50 uur. Onderweg heeft de verdachte zijn regenjas weggegooid. Die werd tot op heden niet gevonden. Vanaf daar is de man te zien met een lichtkleurig hemd, waarvan hij de mouwen had opgestroopt."

Via de Leuvensesteenweg ging de man tot aan het Generaal Meiserplein in Schaarbeek waar hij door bewakingscamera's werd opgepikt om 09.42 uur. "Hij vervolgde zijn weg langs de Leuvensesteenweg waar hij werd gefilmd om 9.49 uur. Aan het Daillyplein is hij linksaf de Brabançonnelaan in gedraaid en hij wandelde verder tot aan het kruispunt met de Notelaarsstraat. Daar is hij voor het laatst op beelden te zien om 9.50 uur." De speurders zoeken nu getuigen die de verdachte daarna nog hebben gezien. Ze zijn ook op zoek naar de achtergebleven regenjas. Die is licht van kleur en heeft een kap met een donkere binnenkant. De jas is belangrijk voor het onderzoek en kan belangrijke sporen bevatten. Het hemd van de voortvluchtige is vermoedelijk lichtblauw van kleur en heeft donkere ellebooglappen. Hij droeg verder een donkere broek en bruine schoenen met witte zolen.

"Wie de regenjas gevonden heeft op het traject tussen de luchthaven en de Leuvensesteenweg wordt gevraagd zeker contact op met de politie", zegt de parketwoordvoerder. "Ook wie de verdachte die ochtend nog gezien heeft of wie weet in welke richting hij zijn weg heeft verdergezet, of waar hij is ondergedoken, kan met de speurders contact opnemen. Elke tip, hoe klein ook, kan belagrijk zijn voor het verder onderzoek." Tipgevers kunnen gratis bellen op 0800 30300 vanuit België, of het internationaal nummer 0032 2 5544488 vanuit het buitenland. Tips zijn ook welkom via e-mail opsporingen@police.belgium.eu. Discretie wordt verzekerd, aldus nog het federaal parket. (Belga/NSK)

De speurders hebben de reisweg kunnen reconstrueren die de man na de aanslag zou afgelegd hebben en nu wordt een oproep gedaan aan iedereen die foto's of videobeelden zou hebben waarop de man zou te zien zijn. Ook mensen die de man zelf denken gezien te hebben, kunnen contact opnemen met de speurders. De "man met het hoedje" was eerder al te zien op beelden van de bewakingscamera's in de luchthaven. Daarop liep hij naast Ibrahim El Bakraoui en Najim Laachraoui, die zichzelf opbliezen in de vertrekhal van de luchthaven. "Na de bomexplosies, om 07.58 uur, heeft de derde man, die een vissershoedje en een lichte regenjas droeg, het gebouw verlaten", zegt parketwoordvoerder Eric Van Der Sijpt. "Hij ging voor het Sheraton Hotel en sloeg dan rechtsaf, om, via de parking van AVIS, de site van de luchthaven te verlaten. Hij is te voet door Zaventem centrum gewandeld en ging langs de Grote Daalstraat naar de Leuvensesteenweg. Daar was hij om 08.50 uur. Onderweg heeft de verdachte zijn regenjas weggegooid. Die werd tot op heden niet gevonden. Vanaf daar is de man te zien met een lichtkleurig hemd, waarvan hij de mouwen had opgestroopt." Via de Leuvensesteenweg ging de man tot aan het Generaal Meiserplein in Schaarbeek waar hij door bewakingscamera's werd opgepikt om 09.42 uur. "Hij vervolgde zijn weg langs de Leuvensesteenweg waar hij werd gefilmd om 9.49 uur. Aan het Daillyplein is hij linksaf de Brabançonnelaan in gedraaid en hij wandelde verder tot aan het kruispunt met de Notelaarsstraat. Daar is hij voor het laatst op beelden te zien om 9.50 uur." De speurders zoeken nu getuigen die de verdachte daarna nog hebben gezien. Ze zijn ook op zoek naar de achtergebleven regenjas. Die is licht van kleur en heeft een kap met een donkere binnenkant. De jas is belangrijk voor het onderzoek en kan belangrijke sporen bevatten. Het hemd van de voortvluchtige is vermoedelijk lichtblauw van kleur en heeft donkere ellebooglappen. Hij droeg verder een donkere broek en bruine schoenen met witte zolen. "Wie de regenjas gevonden heeft op het traject tussen de luchthaven en de Leuvensesteenweg wordt gevraagd zeker contact op met de politie", zegt de parketwoordvoerder. "Ook wie de verdachte die ochtend nog gezien heeft of wie weet in welke richting hij zijn weg heeft verdergezet, of waar hij is ondergedoken, kan met de speurders contact opnemen. Elke tip, hoe klein ook, kan belagrijk zijn voor het verder onderzoek." Tipgevers kunnen gratis bellen op 0800 30300 vanuit België, of het internationaal nummer 0032 2 5544488 vanuit het buitenland. Tips zijn ook welkom via e-mail opsporingen@police.belgium.eu. Discretie wordt verzekerd, aldus nog het federaal parket. (Belga/NSK)