Als er op federaal niveau een Zweedse coalitie wordt gevormd, brengt dat het voortbestaan van het land in gevaar. Dat zegt FDF, dat in Brussel bestuurt met onder meer Open Vld en CD&V.

Volgens FDF-voorzitter Olivier Maingain zal de Zweedse coalitie worden gedomineerd door het 'Vlaams nationalisme van N-VA en CD&V'. Volgens Maingain sprak Didier Reynders de waarheid toen hij een voorkeur voor N-VA uitdrukte. Charles Michel noemt hij een 'hypocriet' omdat die zich verschillende keren uitsprak tegen een coalitie met N-VA.

Olivier Maingain roept alle kiezers van MR die geloofden in het discours van wijlen PRL-voorman Jean Gol op om de kopstukken van die partij te laten vallen. Zij zullen 'niets anders blijken dan de gangsters van N-VA', besluit Maingain.

Ook de PS vreest voor de impact van een mogelijke Zweedse coalitie. In een mededeling stelt de partij dat zo'n coalitie een bedreiging zal vormen voor het welzijn van alle Franstaligen, Walen en Brusselaars.

In de mededeling vermeldt de Franstalige socialistische partij ook de 'verloochening' van MR. 'PS herinnert eraan dat MR de burgers heeft beloofd dat de partij zich nooit met N-VA zou associëren als ze de leiding kreeg', zo staat in het bericht. MR heeft met 20 op 63 Franstalige zetels in de Kamer bovendien een zeer kleine minderheid, zo meldt de PS nog.(Belga/WB)

Als er op federaal niveau een Zweedse coalitie wordt gevormd, brengt dat het voortbestaan van het land in gevaar. Dat zegt FDF, dat in Brussel bestuurt met onder meer Open Vld en CD&V. Volgens FDF-voorzitter Olivier Maingain zal de Zweedse coalitie worden gedomineerd door het 'Vlaams nationalisme van N-VA en CD&V'. Volgens Maingain sprak Didier Reynders de waarheid toen hij een voorkeur voor N-VA uitdrukte. Charles Michel noemt hij een 'hypocriet' omdat die zich verschillende keren uitsprak tegen een coalitie met N-VA. Olivier Maingain roept alle kiezers van MR die geloofden in het discours van wijlen PRL-voorman Jean Gol op om de kopstukken van die partij te laten vallen. Zij zullen 'niets anders blijken dan de gangsters van N-VA', besluit Maingain.Ook de PS vreest voor de impact van een mogelijke Zweedse coalitie. In een mededeling stelt de partij dat zo'n coalitie een bedreiging zal vormen voor het welzijn van alle Franstaligen, Walen en Brusselaars.In de mededeling vermeldt de Franstalige socialistische partij ook de 'verloochening' van MR. 'PS herinnert eraan dat MR de burgers heeft beloofd dat de partij zich nooit met N-VA zou associëren als ze de leiding kreeg', zo staat in het bericht. MR heeft met 20 op 63 Franstalige zetels in de Kamer bovendien een zeer kleine minderheid, zo meldt de PS nog.(Belga/WB)