Farid Le Fou definitief naar de gevangenis van Jamioulx

25/09/12 om 03:44 - Bijgewerkt om 03:44

Het gevangeniswezen heeft beslist om Farid 'Le Fou' Bamouhammad te verhuizen van de gevangenis van Namen naar die van Jamioulx. In prinicpe wordt dat zijn definitieve stek.,

Farid Le Fou definitief naar de gevangenis van Jamioulx

© Belga

De notoire gevangene zal in de loop van de volgende dagen overgebracht worden. De overbrenging volgt op de beslissing van de Brusselse kortgedingrechter die de Belgische staat oplegde een vaste gevangenis te vinden voor Bamouhammad.

Moeilijke gevangene

Minister van Justitie Annemie Turtelboom moet de overbrenging nog ondertekenen. Op 12 september oordeelde de rechter in kortgeding dat de Belgische staat moet stoppen met Bamouhammad, beter bekend als Farid 'le Fou', alsmaar te verplaatsen.

Sinds 2006 is de man die als een moeilijke gevangene beschouwd wordt al 34 keer van gevangenis veranderd. Dat ging vaak gepaard met een stakingsaanzegging bij de cipiers in de instelling waar hij naar overgebracht werd.

Dwangsom

De kortgedingrechter legde de staat op om een vaste verblijfplaats te vinden voor de man. Per dag vertraging bij de uitvoering van het vonnis werd een dwangsom van 500 euro per dag opgelegd en een boete van 5.000 euro per nieuwe overbrenging.

Het gevangeniswezen besliste Bamouhammad onder te brengen in Jamioulx, nabij Charleroi. Hij zal er cel voor zich alleen krijgen en zal er enkele privileges genieten. (Belga/TV)

Onze partners