Knack.be: Hoe groot is uw interesse in het hockey?
Arthur Vandenberghe: Ik volg de prestaties van zowel de nationale mannenploeg als van de vrouwenploeg op de voet sinds 2007, nog vóór de Olympische Spelen in Peking en Londen dus. Meestal is dat wel via de media, live heb ik hen nog maar enkele keren aan het werk gezien. Dit EK is natuurlijk een mooie kans.

Knack.be: Wat vindt u van dit toernooi?
Arthur Vandenberghe: Echt een fantastisch evenement. Eén puntje van kritiek: de manier waarop bezoekers hier hun weg moeten vinden, kan een beetje beter, maar voor het Belgische hockey is dit een zeldzaamheid en de organisatie heeft dat zeer goed aangepakt!

Knack.be: Hoe schat u de Belgische medaillekansen in? De Red Lions hebben een zeer goede ploeg. Tegen Duitsland had de score eigenlijk hoger moeten zijn dan 2-1. We moeten echter voorzichtig zijn en match na match bekijken. Een medaille moeten ze toch zeker kunnen winnen, zonder finaleplaats zal ik ontgoocheld zijn. De Red Panthers staan minder ver, maar ook zij hebben veel van hun achterstand goedgemaakt.

Knack.be: Hoe groot is uw interesse in het hockey? Arthur Vandenberghe: Ik volg de prestaties van zowel de nationale mannenploeg als van de vrouwenploeg op de voet sinds 2007, nog vóór de Olympische Spelen in Peking en Londen dus. Meestal is dat wel via de media, live heb ik hen nog maar enkele keren aan het werk gezien. Dit EK is natuurlijk een mooie kans. Knack.be: Wat vindt u van dit toernooi? Arthur Vandenberghe: Echt een fantastisch evenement. Eén puntje van kritiek: de manier waarop bezoekers hier hun weg moeten vinden, kan een beetje beter, maar voor het Belgische hockey is dit een zeldzaamheid en de organisatie heeft dat zeer goed aangepakt! Knack.be: Hoe schat u de Belgische medaillekansen in? De Red Lions hebben een zeer goede ploeg. Tegen Duitsland had de score eigenlijk hoger moeten zijn dan 2-1. We moeten echter voorzichtig zijn en match na match bekijken. Een medaille moeten ze toch zeker kunnen winnen, zonder finaleplaats zal ik ontgoocheld zijn. De Red Panthers staan minder ver, maar ook zij hebben veel van hun achterstand goedgemaakt.