Aannemer Eddy V. werd vorige week doodgeschoten aan zijn woning in Schellebelle. Zijn lichaam werd gevonden op de oprit voor zijn huis. De man had financiële problemen. In eerste instantie werd dan ook gedacht aan een afrekening.

Vader en zus

Het parket verdenkt intussen familieleden van het slachtoffer van de moord. Zijn vader en zijn zus zijn opgepakt en ondervraagd. ontkent intussen met klem dat hij de opdracht gaf om de moord te plegen. Dat zegt zijn advocaat Etienne De Prijcker.

"Hij erkent wel dat er zeer ernstige spanningen waren met zijn zoon", aldus advocaat De Prijcker. De vader verklaarde eerder dat zijn zoon nog 75.000 euro schulden bij hem had. Eddy V. werkte vroeger in het bouwbedrijf van de vader, maar hij startte later zijn eigen zaak op en ging failliet.

Huurmoord

De 70-jarige man is zaterdagnamiddag ondervraagd door de onderzoeksrechter in Dendermonde. Vorige week werd een eerste verdachte aangehouden, de vriend van een nicht van het slachtoffer. De speurders sloten de piste van een huurmoord niet uit.

Eddy V. kreeg nog geregeld geld los van zijn vader, maar of het omafpersing ging is niet duidelijk. "De vader wou inderdaad stoppen met geld geven, maar het is vergezocht dat hij daarom zijn eigen zoon zou laten vermoorden", zegt De Prijcker. (Belga/EE)

Aannemer Eddy V. werd vorige week doodgeschoten aan zijn woning in Schellebelle. Zijn lichaam werd gevonden op de oprit voor zijn huis. De man had financiële problemen. In eerste instantie werd dan ook gedacht aan een afrekening.Vader en zus Het parket verdenkt intussen familieleden van het slachtoffer van de moord. Zijn vader en zijn zus zijn opgepakt en ondervraagd. ontkent intussen met klem dat hij de opdracht gaf om de moord te plegen. Dat zegt zijn advocaat Etienne De Prijcker. "Hij erkent wel dat er zeer ernstige spanningen waren met zijn zoon", aldus advocaat De Prijcker. De vader verklaarde eerder dat zijn zoon nog 75.000 euro schulden bij hem had. Eddy V. werkte vroeger in het bouwbedrijf van de vader, maar hij startte later zijn eigen zaak op en ging failliet. Huurmoord De 70-jarige man is zaterdagnamiddag ondervraagd door de onderzoeksrechter in Dendermonde. Vorige week werd een eerste verdachte aangehouden, de vriend van een nicht van het slachtoffer. De speurders sloten de piste van een huurmoord niet uit. Eddy V. kreeg nog geregeld geld los van zijn vader, maar of het omafpersing ging is niet duidelijk. "De vader wou inderdaad stoppen met geld geven, maar het is vergezocht dat hij daarom zijn eigen zoon zou laten vermoorden", zegt De Prijcker. (Belga/EE)