Dat meldt de advocaat van de familie, Virginie Taelman, aan La Dernière Heure.

"De familie vraagt dat er een onafhankelijk onderzoek gevoerd wordt om volledige duidelijkheid te brengen over de interventie die aan hun zoon, hun broer het leven heeft gekost. Wat door de autoriteiten is gezegd tijdens persconferenties onmiddellijk na de interventie bevat tegenspraken en onduidelijkheden - sindsdien heerst radiostilte".

De familie van de terreurverdachte wil volgens de krant vernemen hoe het vuurgevecht verlopen is. Of hun zoon/broer bijvoorbeeld teruggeschoten heeft. Volgens een bepaalde versie zijn er alleen in één richting schoten gelost. Men wil ook vernemen wat de terreurplannen van Soufiane Amghar inhielden.

Hulp gevraagd, doodsbericht gekregen

"Het gaat om legitieme vragen maar we willen niet in detail treden. Ik heb een aantal onderzoeksdaden gevraagd om bepaalde twijfels te bevestigen of te ontkrachten", aldus Taelman

De familie laat weten dat ze de autoriteiten om hulp gevraagd had toen men in april 2014 vreeesde dat Soufiane Amghar naar Syrië vertrokken was. "Ze hadden gezegd dat ze ons op de hoopte zouden houden. En vervolgens: niets meer, tot ze zijn overlijden kwamen melden, drie dagen na de antiterreuractie".

(Belga/RR)

Dat meldt de advocaat van de familie, Virginie Taelman, aan La Dernière Heure."De familie vraagt dat er een onafhankelijk onderzoek gevoerd wordt om volledige duidelijkheid te brengen over de interventie die aan hun zoon, hun broer het leven heeft gekost. Wat door de autoriteiten is gezegd tijdens persconferenties onmiddellijk na de interventie bevat tegenspraken en onduidelijkheden - sindsdien heerst radiostilte".De familie van de terreurverdachte wil volgens de krant vernemen hoe het vuurgevecht verlopen is. Of hun zoon/broer bijvoorbeeld teruggeschoten heeft. Volgens een bepaalde versie zijn er alleen in één richting schoten gelost. Men wil ook vernemen wat de terreurplannen van Soufiane Amghar inhielden."Het gaat om legitieme vragen maar we willen niet in detail treden. Ik heb een aantal onderzoeksdaden gevraagd om bepaalde twijfels te bevestigen of te ontkrachten", aldus TaelmanDe familie laat weten dat ze de autoriteiten om hulp gevraagd had toen men in april 2014 vreeesde dat Soufiane Amghar naar Syrië vertrokken was. "Ze hadden gezegd dat ze ons op de hoopte zouden houden. En vervolgens: niets meer, tot ze zijn overlijden kwamen melden, drie dagen na de antiterreuractie".(Belga/RR)