De familie van Els Van Doren heeft donderdag in een mededeling het gerecht, de jury en hun advocaten bedankt voor hun werk. Ze vroeg aan de pers om haar voortaan met rust te laten.

De mededeling werd voorgelezen door Jan De Wilde, de weduwnaar van Els Van Doren. HIj was omringd door zijn beide kinderen. De Wilde dankte de jury van het Tongerse assisenhof, voorzitter Michel Jordens, procureur-generaal Patrick Boyen en hun advocaten Jef Vermassen en An Govers.

De Wilde wees erop dat de familie vier jaar lang geen enkel interview heeft toegestaan en geen enkel woord in de media heeft gezegd. 'Els Clottemans heeft de hele tijd gevraagd een sereen
onderzoek en proces te krijgen. Wij hebben haar dit gegeven. We hebben wel moeten vaststellen dat ze er niet van uitging dat ook wij hier recht op hadden', aldus De Wilde.

Hij dankte de jury voor de aandacht die ze gedurende vier weken heeft getoond en voor het feit dat ze haar verantwoordelijkheid
heeft durven opnemen. De voorzitter van het hof kreeg lof voor zijn menselijke aanpak.

'Voorzitter Jordens heeft ook de rechten van mevrouw Clottemans gerespecteerd, waardoor dit volgens ons een eerlijk proces is geweest', aldus De Wilde. Hij dankte in zijn tekst ook de procureur-generaal. Lof was er voor de advocaten, Jef Vermassen en Katrien Van der Straeten.

Voorts wees De Wilde erop dat de voorbije vier weken zeer
zwaar zijn geweest. Hij vroeg de pers om de familie aan het einde van het proces met rust te laten zodat ze aan het verwerkingsproces kan beginnen.

De familie van Els Van Doren heeft donderdag in een mededeling het gerecht, de jury en hun advocaten bedankt voor hun werk. Ze vroeg aan de pers om haar voortaan met rust te laten.De mededeling werd voorgelezen door Jan De Wilde, de weduwnaar van Els Van Doren. HIj was omringd door zijn beide kinderen. De Wilde dankte de jury van het Tongerse assisenhof, voorzitter Michel Jordens, procureur-generaal Patrick Boyen en hun advocaten Jef Vermassen en An Govers. De Wilde wees erop dat de familie vier jaar lang geen enkel interview heeft toegestaan en geen enkel woord in de media heeft gezegd. 'Els Clottemans heeft de hele tijd gevraagd een sereen onderzoek en proces te krijgen. Wij hebben haar dit gegeven. We hebben wel moeten vaststellen dat ze er niet van uitging dat ook wij hier recht op hadden', aldus De Wilde.Hij dankte de jury voor de aandacht die ze gedurende vier weken heeft getoond en voor het feit dat ze haar verantwoordelijkheid heeft durven opnemen. De voorzitter van het hof kreeg lof voor zijn menselijke aanpak.'Voorzitter Jordens heeft ook de rechten van mevrouw Clottemans gerespecteerd, waardoor dit volgens ons een eerlijk proces is geweest', aldus De Wilde. Hij dankte in zijn tekst ook de procureur-generaal. Lof was er voor de advocaten, Jef Vermassen en Katrien Van der Straeten. Voorts wees De Wilde erop dat de voorbije vier weken zeer zwaar zijn geweest. Hij vroeg de pers om de familie aan het einde van het proces met rust te laten zodat ze aan het verwerkingsproces kan beginnen.