De Lijn gaat meer controles uitvoeren op bussen en trams in Antwerpen. Dat gebeurt na een nieuw geval van zware agressie.

Op het kruispunt van de Gemeentestraat en het Koningin Astridplein werd een buschauffeur donderdagavond bewusteloos geslagen door twee jongemannen.

Volgens de 52-jarige chauffeur ging het om een geval van blind geweld. Vrijdag sprak hij immers het verhaal tegen dat het duo door het lint ging omdat hij ze aan een rood licht niet meer wilde laten instappen. De bus was immers al vertrokken.

De zaak was vrijdagmorgen aanleiding voor een overleg tussen de directie van de vervoersmaatschappij, de vakbonden en de politie. Resultaat van de vergadering: extra controles op het openbaar vervoer, vooral op de as Astridplein-Rooseveltplaats. Daarnaast komt er ook een verhoogde politieaanwezigheid aan de bushaltes.

De Lijn gaat meer controles uitvoeren op bussen en trams in Antwerpen. Dat gebeurt na een nieuw geval van zware agressie.Op het kruispunt van de Gemeentestraat en het Koningin Astridplein werd een buschauffeur donderdagavond bewusteloos geslagen door twee jongemannen.Volgens de 52-jarige chauffeur ging het om een geval van blind geweld. Vrijdag sprak hij immers het verhaal tegen dat het duo door het lint ging omdat hij ze aan een rood licht niet meer wilde laten instappen. De bus was immers al vertrokken.De zaak was vrijdagmorgen aanleiding voor een overleg tussen de directie van de vervoersmaatschappij, de vakbonden en de politie. Resultaat van de vergadering: extra controles op het openbaar vervoer, vooral op de as Astridplein-Rooseveltplaats. Daarnaast komt er ook een verhoogde politieaanwezigheid aan de bushaltes.