Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard en Het Belang van Limburg.

De Belastingdienst heeft nu vijf mobiele nummerplaatscanners, waarmee controleurs haast dagelijks de baan op gaan. De controles door dit handvol scanners brengen nu al een aardige stuiver op. Sinds de Vlaamse Belastingdienst er in 2011 mee startte, is bijna 12,5 miljoen euro opgehaald aan verkeersbelasting én de boetes die ermee gepaard gaan.

De komende weken en maanden worden de controles nog veel intensiever. De Belastingdienst heeft groen licht gekregen om de ANPR-camera's van de lokale politiezones te gebruiken, zo bevestigt Vlaams minister van Begroting Annemie Turtelboom (Open VLD). Onder meer de Privacycommissie moest zich daar nog over buigen, wat intussen is ­gebeurd.

(Belga/RR)

Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard en Het Belang van Limburg. De Belastingdienst heeft nu vijf mobiele nummerplaatscanners, waarmee controleurs haast dagelijks de baan op gaan. De controles door dit handvol scanners brengen nu al een aardige stuiver op. Sinds de Vlaamse Belastingdienst er in 2011 mee startte, is bijna 12,5 miljoen euro opgehaald aan verkeersbelasting én de boetes die ermee gepaard gaan. De komende weken en maanden worden de controles nog veel intensiever. De Belastingdienst heeft groen licht gekregen om de ANPR-camera's van de lokale politiezones te gebruiken, zo bevestigt Vlaams minister van Begroting Annemie Turtelboom (Open VLD). Onder meer de Privacycommissie moest zich daar nog over buigen, wat intussen is ­gebeurd. (Belga/RR)