De actievoerders ontrolden er een spandoek en hielden een toespraak voor de banken van het college van burgemeester Steven Vandeput (N-VA) en schepenen. De demonstranten werden niet aangehouden, maar ze mogen zich wellicht wel aan een proces-verbaal verwachten voor het verstoren van de gemeenteraad.

Volgens de actiegroep haalt de stad Hasselt de klimaatdoelstellingen niet. 'Wij eisten vandaag tijdens de Hasseltse gemeenteraad dat de klimaatnoodtoestand wordt uitgeroepen. De klimaatcrisis kan niet genegeerd worden. Het is tijd dat de politiek haar verantwoordelijkheid opneemt', schrijft Extinction Rebellion Limburg op Facebook.

Extinction Rebellion werd opgestart in het Verenigd Koninkrijk in 2018 en roept wereldwijd op tot 'internationale rebellie' voor het klimaat. Op 12 oktober organiseerde Extinction Rebellion Belgium een nationale actie van burgerlijke ongehoorzaamheid in de tuin van het Koninklijk Paleis in Brussel.

De actievoerders ontrolden er een spandoek en hielden een toespraak voor de banken van het college van burgemeester Steven Vandeput (N-VA) en schepenen. De demonstranten werden niet aangehouden, maar ze mogen zich wellicht wel aan een proces-verbaal verwachten voor het verstoren van de gemeenteraad. Volgens de actiegroep haalt de stad Hasselt de klimaatdoelstellingen niet. 'Wij eisten vandaag tijdens de Hasseltse gemeenteraad dat de klimaatnoodtoestand wordt uitgeroepen. De klimaatcrisis kan niet genegeerd worden. Het is tijd dat de politiek haar verantwoordelijkheid opneemt', schrijft Extinction Rebellion Limburg op Facebook. Extinction Rebellion werd opgestart in het Verenigd Koninkrijk in 2018 en roept wereldwijd op tot 'internationale rebellie' voor het klimaat. Op 12 oktober organiseerde Extinction Rebellion Belgium een nationale actie van burgerlijke ongehoorzaamheid in de tuin van het Koninklijk Paleis in Brussel.