Extinction Rebellion neemt Gents klimaatfestival op de korrel

'Gent aan Zee' op 8 mei 2022. © Belga

Milieugroepering Extinction Rebellion is niet opgezet met het klimaatfestival ‘Gent aan Zee’ dat Stad Gent zondagmiddag organiseert. Tijdens dat festival wil de stad tonen wat organisaties, bedrijven en inwoners vandaag doen om Gent klimaatneutraal te maken. Maar volgens Extinction Rebellion komt dit klimaatfestival niet overeen met het klimaatplan van de stad.

Op de Gentse Bijlokesite vindt zondagmiddag ‘Gent aan Zee’ plaats. Op deze nieuwe editie van het klimaatfestival kunnen bezoekers ontdekken wat er vandaag allemaal gebeurt om van Gent een klimaatneutrale stad te maken. Dat is tegen de zin van de milieugroepering Extinction Rebellion die zelf aanwezig is op het festival.

Eerst had Stad Gent hen een plaats geweigerd. Maar nadat de milieugroepering een actie net buiten de Bijlokesite had aangekondigd, kregen ze toch een plaats op het festival.

‘We zijn heel actief interventies aan het doen op dit festival om de mensen te informeren over de gebreken van het Gentse klimaatplan. Het klimaatplan van Stad Gent is onvoldoende om ons te beschermen tegen klimaatverandering’, klinkt het bij Extinction Rebellion.

Partner Content