Vlaanderen heeft een nieuw aanspreekpunt voor alles wat met islam, moslims en islamitische culturen te maken heeft. Het expertisecentrum MANAvzw werd vrijdag boven de doopvont gehouden.

Voorzitter Abdelhay Ben Abdellah zei vrijdag bij de voorstelling van het nieuwe initiatief dat het centrum zich zowel tot moslims als niet-moslims richt.

Abdellah kondigde aan dat MANA zich vooral zal bezighouden met het verzamelen, ontsluiten, produceren en verspreiden van kennis over islamitische cultuuruitingen.

Het nieuwe centrum wil ook het debat en de dialoog voeden. Doelstelling is ook nieuwe kennis te verwerven rond drie centrale assen: de diversiteit van de moslimgemeenschappen, de geschiedenis en cultuur van de moslimaanwezigheid, en de vertegenwoordiging van de moslims in Vlaanderen.

Voor meer informatie:www.manavzw.be

Vlaanderen heeft een nieuw aanspreekpunt voor alles wat met islam, moslims en islamitische culturen te maken heeft. Het expertisecentrum MANAvzw werd vrijdag boven de doopvont gehouden.Voorzitter Abdelhay Ben Abdellah zei vrijdag bij de voorstelling van het nieuwe initiatief dat het centrum zich zowel tot moslims als niet-moslims richt.Abdellah kondigde aan dat MANA zich vooral zal bezighouden met het verzamelen, ontsluiten, produceren en verspreiden van kennis over islamitische cultuuruitingen. Het nieuwe centrum wil ook het debat en de dialoog voeden. Doelstelling is ook nieuwe kennis te verwerven rond drie centrale assen: de diversiteit van de moslimgemeenschappen, de geschiedenis en cultuur van de moslimaanwezigheid, en de vertegenwoordiging van de moslims in Vlaanderen.Voor meer informatie:www.manavzw.be