De strafuitvoeringsrechtbank van Bergen heeft woensdag een nieuwe vraag tot voorwaardelijke vrijlating van Michelle Martin, de voormalige vrouw van Marc Dutroux, verworpen.

Martin werd in juni 2004 door het assisenhof van Aarlen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 jaar. Dutroux zelf kreeg levenslang.

De strafuitvoeringsrechtbank vroeg woensdag een concreet plan inzake de 'sociale reclassering' voor de vrouw na haar eventuele vrijlating.

De rechtbank wil ook verduidelijking over de kans dat Martin recidiveert (hervalt) en over de psychosociale rapporten die over haar zijn opgemaakt. De psychologische toestand van Martin moet immers worden opgevolgd omdat ze in de cel zit wegens seksuele misdrijven.

Ook eerste verzoek werd verworpen

Martin komt sinds medio augustus 2006 in aanmerking voor voorwaardelijke vrijlating.

In juni 2007 had ze al eens een verzoek tot vrijlating ingediend. Maar dat werd verworpen door de strafuitvoeringsrechtbank, waardoor het dossier een jaar werd geblokkeerd.

Door de nieuwe verwerping zit Martin nog minstens een jaar in de cel. Pas in september 2009 kan ze een nieuwe aanvraag doen voor een voorwaardelijke vrijlating.

De strafuitvoeringsrechtbank van Bergen heeft woensdag een nieuwe vraag tot voorwaardelijke vrijlating van Michelle Martin, de voormalige vrouw van Marc Dutroux, verworpen.Martin werd in juni 2004 door het assisenhof van Aarlen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 jaar. Dutroux zelf kreeg levenslang.De strafuitvoeringsrechtbank vroeg woensdag een concreet plan inzake de 'sociale reclassering' voor de vrouw na haar eventuele vrijlating.De rechtbank wil ook verduidelijking over de kans dat Martin recidiveert (hervalt) en over de psychosociale rapporten die over haar zijn opgemaakt. De psychologische toestand van Martin moet immers worden opgevolgd omdat ze in de cel zit wegens seksuele misdrijven.Ook eerste verzoek werd verworpenMartin komt sinds medio augustus 2006 in aanmerking voor voorwaardelijke vrijlating.In juni 2007 had ze al eens een verzoek tot vrijlating ingediend. Maar dat werd verworpen door de strafuitvoeringsrechtbank, waardoor het dossier een jaar werd geblokkeerd.Door de nieuwe verwerping zit Martin nog minstens een jaar in de cel. Pas in september 2009 kan ze een nieuwe aanvraag doen voor een voorwaardelijke vrijlating.