Voormalige commissaris-generaal van de federale politie Fernand Koekelberg wordt opnieuw voor vier maanden geschorst. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet bekendgemaakt.

Koekelberg is al sinds vorige zomer voorlopig geschorst nadat hij door een onderzoeksrechter in Namen in verdenking werd gesteld voor verkrachting. Die voorlopige schorsing is drie keer verlengd. De laatste verlenging, beslist op 5 april, werd door de Raad van State echter vernietigd omwille van een procedurefout.

Door die beslissing kon Koekelberg in theorie het werk hervatten (op 25 juni). Minister Milquet heeft nu echter beslist Koekelberg opnieuw voor vier maanden te schorsen.

Milquet: 'Puur administratieve beslissing'

Milquet benadrukt dat het gaat om een "puur administratieve beslissing" waarbij geen uitspraak gedaan wordt over de grond van de zaak en waarbij niet geraakt wordt aan "het principe van het vermoeden van onschuld". Daarnaast gaat het om een "voorlopige" maatregel. De schorsingsmaatregel kan op elk moment "onderbroken" worden in functie van de evolutie van het juridische dossier tegen Koekelberg.

Milquet hoopt voorts dat het juridische dossier tegen Koekelberg niet blijft aanslepen. "Ik hoop dat de gerechtelijke autoriteiten na een jaar een beslissing kunnen nemen in de komende vier maanden zodat de administratieve procedure, die afhangt van de juridische procedure, niet blijft voortduren", luidt het. (Belga/INM)

Voormalige commissaris-generaal van de federale politie Fernand Koekelberg wordt opnieuw voor vier maanden geschorst. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet bekendgemaakt. Koekelberg is al sinds vorige zomer voorlopig geschorst nadat hij door een onderzoeksrechter in Namen in verdenking werd gesteld voor verkrachting. Die voorlopige schorsing is drie keer verlengd. De laatste verlenging, beslist op 5 april, werd door de Raad van State echter vernietigd omwille van een procedurefout. Door die beslissing kon Koekelberg in theorie het werk hervatten (op 25 juni). Minister Milquet heeft nu echter beslist Koekelberg opnieuw voor vier maanden te schorsen. Milquet: 'Puur administratieve beslissing' Milquet benadrukt dat het gaat om een "puur administratieve beslissing" waarbij geen uitspraak gedaan wordt over de grond van de zaak en waarbij niet geraakt wordt aan "het principe van het vermoeden van onschuld". Daarnaast gaat het om een "voorlopige" maatregel. De schorsingsmaatregel kan op elk moment "onderbroken" worden in functie van de evolutie van het juridische dossier tegen Koekelberg. Milquet hoopt voorts dat het juridische dossier tegen Koekelberg niet blijft aanslepen. "Ik hoop dat de gerechtelijke autoriteiten na een jaar een beslissing kunnen nemen in de komende vier maanden zodat de administratieve procedure, die afhangt van de juridische procedure, niet blijft voortduren", luidt het. (Belga/INM)