Een delegatie van ereleden en gewezen leden van het Vlaams Parlement protesteert tegen het afschaffen van bepaalde voordelen. De delegatie heeft een gesprek gehad met het Vlaams Parlement, maar kreeg daar nul op het rekest.

Tot voor kort genoten ereleden en gewezen leden van het Vlaams Parlement een aantal voordelen. Zo kregen ze bijvoorbeeld een vaste internetvergoeding van 500 euro per jaar. Net als de parlementsleden kregen ze in het verleden ook een gratis abonnement op De Lijn. Maar omdat ook het Vlaams Parlement moet besparen, is er beslist te snoeien in die voordelen. Zo zijn de vaste internetvergoeding en het gratis Lijn-abonnement geschrapt. Een besparing van enkele tienduizenden euro.

Verdere actie

Maar het schrappen van de voordelen is niet naar de zin van de ereleden en gewezen leden van het Vlaamse halfrond. Een delegatie onder leiding van voorzitter Hugo Weckx (CD&V) drong aan op een onderhoud met het Vlaams Parlement. Dat onderhoud heeft intussen plaatsgevonden. Het parlement is echter niet van plan terug te komen op de genomen beslissing.

De delegatie ereleden en gewezen leden wil het daar echter niet bij laten en dringt onder meer aan op een bijeenkomst van de negen verschillende parlementaire assemblees van het land. (Belga/TE)

Een delegatie van ereleden en gewezen leden van het Vlaams Parlement protesteert tegen het afschaffen van bepaalde voordelen. De delegatie heeft een gesprek gehad met het Vlaams Parlement, maar kreeg daar nul op het rekest. Tot voor kort genoten ereleden en gewezen leden van het Vlaams Parlement een aantal voordelen. Zo kregen ze bijvoorbeeld een vaste internetvergoeding van 500 euro per jaar. Net als de parlementsleden kregen ze in het verleden ook een gratis abonnement op De Lijn. Maar omdat ook het Vlaams Parlement moet besparen, is er beslist te snoeien in die voordelen. Zo zijn de vaste internetvergoeding en het gratis Lijn-abonnement geschrapt. Een besparing van enkele tienduizenden euro. Maar het schrappen van de voordelen is niet naar de zin van de ereleden en gewezen leden van het Vlaamse halfrond. Een delegatie onder leiding van voorzitter Hugo Weckx (CD&V) drong aan op een onderhoud met het Vlaams Parlement. Dat onderhoud heeft intussen plaatsgevonden. Het parlement is echter niet van plan terug te komen op de genomen beslissing. De delegatie ereleden en gewezen leden wil het daar echter niet bij laten en dringt onder meer aan op een bijeenkomst van de negen verschillende parlementaire assemblees van het land. (Belga/TE)