Dat melden Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen.

Haeck zegt dat hij op die manier iets wil doen tegen het onmenselijke uitsluitingsbeleid van de religie, zo schrijven de beide kranten. "Als iemand wordt uitgesloten, is het voor leden verboden met die persoon op welke manier dan ook contact te hebben. Ex-leden worden gediscrimineerd op basis van religie en publiekelijk aan de schandpaal genageld. Vriendengroepen en families worden zo uit elkaar gerukt", zegt Haeck.

De Gentenaar was 35 jaar lid van de beweging. Maar omdat hij een geval van pedofilie binnen de gemeenschap wilde melden aan de politie en hij vragen stelde over zijn geloof, werd hij door het rechterlijk comité - een soort kerkrechtbank - uitgesloten.

(Belga/RR)

Dat melden Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen.Haeck zegt dat hij op die manier iets wil doen tegen het onmenselijke uitsluitingsbeleid van de religie, zo schrijven de beide kranten. "Als iemand wordt uitgesloten, is het voor leden verboden met die persoon op welke manier dan ook contact te hebben. Ex-leden worden gediscrimineerd op basis van religie en publiekelijk aan de schandpaal genageld. Vriendengroepen en families worden zo uit elkaar gerukt", zegt Haeck. De Gentenaar was 35 jaar lid van de beweging. Maar omdat hij een geval van pedofilie binnen de gemeenschap wilde melden aan de politie en hij vragen stelde over zijn geloof, werd hij door het rechterlijk comité - een soort kerkrechtbank - uitgesloten. (Belga/RR)