Paleis 12 is de eerste steen van het project NEO, dat vijf jaar geleden het licht zag, en de Heizelvlakte wil herinrichten tot een nieuwe gemengde en duurzame wijk in het noorden van Brussel.

Het Brusselse gewest telt meerdere zalen die tot 2.000 toeschouwers kunnen ontvangen, onder meer de Ancienne Belgique, het Koninklijk Circus of de Hallen van Schaarbeek. Vorst Nationaal kan maximaal 8.000 bezoekers ontvangen, terwijl het Koning Boudewijnstadion kan mikken op evenementen voor ruim 40.000 toeschouwers. Paleis 12 laat toe organisaties van intermediaire omvang te organiseren.

Met tribunes schuiven

De grootste uitdaging lag in de transformatie van een tentoonstellingspaleis in een zaal specifiek ontworpen voor concerten. Daartoe werden tal specifieke akoestische ingrepen op maat ontwikkeld. Door met tribunes en het podium te schuiven, heeft de zal een 'moduleerbare' capaciteit van 2500 tot 18.000 plaatsen voor concerten, sportwedstrijden, beurzen en andere evenementen.

'The Australian Pink Floyd' mocht het openingsconcert geven. Later dit jaar duiken David Guetta, Mylène Farmer en Elton John in de programmatie op. (Belga/TV)

Paleis 12 is de eerste steen van het project NEO, dat vijf jaar geleden het licht zag, en de Heizelvlakte wil herinrichten tot een nieuwe gemengde en duurzame wijk in het noorden van Brussel.Het Brusselse gewest telt meerdere zalen die tot 2.000 toeschouwers kunnen ontvangen, onder meer de Ancienne Belgique, het Koninklijk Circus of de Hallen van Schaarbeek. Vorst Nationaal kan maximaal 8.000 bezoekers ontvangen, terwijl het Koning Boudewijnstadion kan mikken op evenementen voor ruim 40.000 toeschouwers. Paleis 12 laat toe organisaties van intermediaire omvang te organiseren.De grootste uitdaging lag in de transformatie van een tentoonstellingspaleis in een zaal specifiek ontworpen voor concerten. Daartoe werden tal specifieke akoestische ingrepen op maat ontwikkeld. Door met tribunes en het podium te schuiven, heeft de zal een 'moduleerbare' capaciteit van 2500 tot 18.000 plaatsen voor concerten, sportwedstrijden, beurzen en andere evenementen.'The Australian Pink Floyd' mocht het openingsconcert geven. Later dit jaar duiken David Guetta, Mylène Farmer en Elton John in de programmatie op. (Belga/TV)