Professor Eva Brems, tot voor kort voorzitter van Amnesty International Vlaanderen, zal bij de verkiezingen de Kamerlijst van Groen! in Leuven trekken.

De kandidatuur van Brems moet nog bekrachtigd worden door een congres van Groen!, maar de Leuvense afdeling van de partij is al akkoord.

Brems is hoofddocent Mensenrechten aan de Universiteit Gent en stond vier jaar aan het hoofd van Amnesty International Vlaanderen.

Ze leidde de mensenrechtenorganisatie sinds april 2006. Op 24 april 2010 verkoos de algemene vergadering van Amnesty International Vlaanderen Karine Vandenberghe als haar opvolgster.

Professor Eva Brems, tot voor kort voorzitter van Amnesty International Vlaanderen, zal bij de verkiezingen de Kamerlijst van Groen! in Leuven trekken.De kandidatuur van Brems moet nog bekrachtigd worden door een congres van Groen!, maar de Leuvense afdeling van de partij is al akkoord.Brems is hoofddocent Mensenrechten aan de Universiteit Gent en stond vier jaar aan het hoofd van Amnesty International Vlaanderen. Ze leidde de mensenrechtenorganisatie sinds april 2006. Op 24 april 2010 verkoos de algemene vergadering van Amnesty International Vlaanderen Karine Vandenberghe als haar opvolgster.