Dat melden De Tijd en L'Echo.

De ontslagnemende regering voorzag een subsidiepakket van 20 miljoen euro voor Zaventem dat werd verpakt als een 'terugbetaling' van de kosten voor bewaking en veiligheid op de nationale luchthaven. De maatregel bleef beperkt tot maatschappijen met jaarlijks meer dan 400.000 passagiers: Brussels Airlines kreeg 15 miljoen euro, Thomas Cook 1,2 miljoen en Jetairfly 3,2 miljoen euro.

De Europese Commissie was eerst boos omdat de regering de steun niet aanmeldde. Ze opent nu een diepgaand onderzoek. Het onderzoek betekent mogelijk de strop voor Brussels Airlines. Brussels Airlines boekte over 2013 een operationeel verlies van 28 miljoen euro. Zonder de steun zou het tekort oplopen tot 43 miljoen euro. De 15 miljoen werd pas twee weken geleden overgeschreven.

(Belga/RR)

Dat melden De Tijd en L'Echo. De ontslagnemende regering voorzag een subsidiepakket van 20 miljoen euro voor Zaventem dat werd verpakt als een 'terugbetaling' van de kosten voor bewaking en veiligheid op de nationale luchthaven. De maatregel bleef beperkt tot maatschappijen met jaarlijks meer dan 400.000 passagiers: Brussels Airlines kreeg 15 miljoen euro, Thomas Cook 1,2 miljoen en Jetairfly 3,2 miljoen euro. De Europese Commissie was eerst boos omdat de regering de steun niet aanmeldde. Ze opent nu een diepgaand onderzoek. Het onderzoek betekent mogelijk de strop voor Brussels Airlines. Brussels Airlines boekte over 2013 een operationeel verlies van 28 miljoen euro. Zonder de steun zou het tekort oplopen tot 43 miljoen euro. De 15 miljoen werd pas twee weken geleden overgeschreven.(Belga/RR)