Voor België voorspelt de Europese Commissie dit jaar een economische groei van 1,2 procent. "Dat is zelfs iets beter dan onze prognose van de voorbije herfst (1,0 pct, nvdr), maar natuurlijk wenst de Commissie zo snel mogelijk een dialoog over de toekomst aan te knopen met een regering die over volle bevoegdheden en een ontwerpbegroting kan beschikken", zei Gentiloni over België.

"Er is misschien een iets betere groei, maar er zijn veel problemen die we samen moeten aansnijden", zo besloot Gentiloni. Daarmee verwees de eurocommissaris onder meer naar het begrotingstekort, dat dit jaar zou kunnen oplopen tot 2,4 procent van het bbp, of 12 miljard euro.

De Commissie zelf maakte donderdag geen prognoses over de evolutie van de begroting of de staatsschuld.

Voor België voorspelt de Europese Commissie dit jaar een economische groei van 1,2 procent. "Dat is zelfs iets beter dan onze prognose van de voorbije herfst (1,0 pct, nvdr), maar natuurlijk wenst de Commissie zo snel mogelijk een dialoog over de toekomst aan te knopen met een regering die over volle bevoegdheden en een ontwerpbegroting kan beschikken", zei Gentiloni over België. "Er is misschien een iets betere groei, maar er zijn veel problemen die we samen moeten aansnijden", zo besloot Gentiloni. Daarmee verwees de eurocommissaris onder meer naar het begrotingstekort, dat dit jaar zou kunnen oplopen tot 2,4 procent van het bbp, of 12 miljard euro. De Commissie zelf maakte donderdag geen prognoses over de evolutie van de begroting of de staatsschuld.