"Je kan er gif op innemen dat er in ten minste 250 en mijn persoonlijke inschatting is zeker 275 van de 308 Vlaamse gemeenten nu al voorakkoorden zijn gemaakt". Dat zegt CD&V'er Etienne Schouppe in een interview met de nieuwssite Apache.

Schouppe was zes jaar geleden als politiek secretaris van CD&V nauw betrokken bij de lijstvorming en wordt nu "aangesproken om behulpzaam te zijn", ook bij het maken van voorakkoorden. "Als partij sturen we er zelf niet op aan, maar we weten natuurlijk dat het gebeurt. Door iedereen. Het is een grote huichelarij hoe politici voor televisie verklaren dat ze voorakkoorden niet correct vinden", zegt Schouppe.

Of er voorakkoorden tegen de N-VA gesloten worden? "Als dat al zo zou zijn, dan is dat omdat ze het zelf hebben gezocht",Schouppe zegt Schouppe. "Op de plaatsen waar ik weet heb dat mensen van Open Vld, CD&V of sp.a zijn overgestapt, zie ik geen coalities met N-VA tot stand komen. Wat wil je ook? Met 36 procent in de peilingen moet je geen calimero meer spelen".

Hoe de spanning tussen CD&V en N-VA na 14 oktober evolueert, zal afhangen van de conclusies die uit de gemeenteraadsverkiezingen worden getrokken, zegt Schouppe. "Als N-VA niet de grote dooddoener blijkt te worden, dan zal de spanning zakken. Anders wordt het een kwestie van overleven". (Belga/SD)

"Je kan er gif op innemen dat er in ten minste 250 en mijn persoonlijke inschatting is zeker 275 van de 308 Vlaamse gemeenten nu al voorakkoorden zijn gemaakt". Dat zegt CD&V'er Etienne Schouppe in een interview met de nieuwssite Apache. Schouppe was zes jaar geleden als politiek secretaris van CD&V nauw betrokken bij de lijstvorming en wordt nu "aangesproken om behulpzaam te zijn", ook bij het maken van voorakkoorden. "Als partij sturen we er zelf niet op aan, maar we weten natuurlijk dat het gebeurt. Door iedereen. Het is een grote huichelarij hoe politici voor televisie verklaren dat ze voorakkoorden niet correct vinden", zegt Schouppe. Of er voorakkoorden tegen de N-VA gesloten worden? "Als dat al zo zou zijn, dan is dat omdat ze het zelf hebben gezocht",Schouppe zegt Schouppe. "Op de plaatsen waar ik weet heb dat mensen van Open Vld, CD&V of sp.a zijn overgestapt, zie ik geen coalities met N-VA tot stand komen. Wat wil je ook? Met 36 procent in de peilingen moet je geen calimero meer spelen". Hoe de spanning tussen CD&V en N-VA na 14 oktober evolueert, zal afhangen van de conclusies die uit de gemeenteraadsverkiezingen worden getrokken, zegt Schouppe. "Als N-VA niet de grote dooddoener blijkt te worden, dan zal de spanning zakken. Anders wordt het een kwestie van overleven". (Belga/SD)