Door grote werkzaamheden op de E40 deze zomer verwacht het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vanaf 29 juni ernstige verkeershinder naar en rond Brussel. Dan wordt immers gewerkt op het viaduct van Kraainem en op de E40 ter hoogte van Aalst richting Brussel.

Vanaf 29 juni start de aannemer met het structureel onderhoud van het wegdek op de E40 tussen Erpe-Mere en Affligem in de richting van Brussel. Het verkeer moet er over twee versmalde rijstroken overdag, en op één rijstrook 's nachts. Daarbij moeten de op- en afritten van Erpe-Mere en Aalst tijdelijk en gefaseerd worden afgesloten. De werkzaamheden zullen ongeveer drie weken duren.

Van 1 juli tot 31 augustus krijgt ook het viaduct in Kraainem in beide richtingen een groot onderhoud. Daardoor moet het verkeer over twee versmalde rijstroken.

Het Agentschap koos ervoor, in overleg met de protocolpartners en Brussel, om de werkzaamheden gelijktijdig uit te voeren met de werken in Brussel waarbij enkele belangrijke tunnels gesloten zijn, omdat er dan heel wat minder woon-werkverkeer is. "Bovendien wordt door het gelijktijdig lopen van de werven de hinder voor de weggebruiker zo kort mogelijk gehouden", aldus het AWV.

24/24 en 7/7

Op de werven wordt 24/24 en 7/7 en tijdens het bouwverlof doorgewerkt. Vanaf september moet het wegverkeer dan weer grotendeels normaal kunnen verlopen, aldus nog het AWV.

Het AWV start ook met een mediacampagne om de weggebruikers voor de hinder te waarschuwen. Actuele informatie over de werven staat op www.wegenenverkeer.be. (Belga/INM)

Door grote werkzaamheden op de E40 deze zomer verwacht het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vanaf 29 juni ernstige verkeershinder naar en rond Brussel. Dan wordt immers gewerkt op het viaduct van Kraainem en op de E40 ter hoogte van Aalst richting Brussel. Vanaf 29 juni start de aannemer met het structureel onderhoud van het wegdek op de E40 tussen Erpe-Mere en Affligem in de richting van Brussel. Het verkeer moet er over twee versmalde rijstroken overdag, en op één rijstrook 's nachts. Daarbij moeten de op- en afritten van Erpe-Mere en Aalst tijdelijk en gefaseerd worden afgesloten. De werkzaamheden zullen ongeveer drie weken duren. Van 1 juli tot 31 augustus krijgt ook het viaduct in Kraainem in beide richtingen een groot onderhoud. Daardoor moet het verkeer over twee versmalde rijstroken. Het Agentschap koos ervoor, in overleg met de protocolpartners en Brussel, om de werkzaamheden gelijktijdig uit te voeren met de werken in Brussel waarbij enkele belangrijke tunnels gesloten zijn, omdat er dan heel wat minder woon-werkverkeer is. "Bovendien wordt door het gelijktijdig lopen van de werven de hinder voor de weggebruiker zo kort mogelijk gehouden", aldus het AWV. 24/24 en 7/7 Op de werven wordt 24/24 en 7/7 en tijdens het bouwverlof doorgewerkt. Vanaf september moet het wegverkeer dan weer grotendeels normaal kunnen verlopen, aldus nog het AWV. Het AWV start ook met een mediacampagne om de weggebruikers voor de hinder te waarschuwen. Actuele informatie over de werven staat op www.wegenenverkeer.be. (Belga/INM)