CD&V-er Eric Van Rompuy haalt op zijn persoonlijke blog fors uit naar de Vlaamse coalitiepartners. N-VA-voorzitter Bart De Wever en minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.A) krijgen een flinke veeg uit de pan.

Dit weekend was er heel wat heisa rond de Vlaamse regering. SP.A-voorzitter Bruno Tobback verweet de N-VA de Vlaamse regering te saboteren. De Wever beet terug. Volgens hem is het net de SP.A die zich in de regering "deloyaal" opstelt. (zie kader rechts)

"In mijn 27 jaar Vlaams parlement heb ik nooit meegemaakt dat coalitiepartners zo met scherp naar mekaar schieten", schrijft Van Rompuy op zijn blog. "Het is al maanden 'koekebak' tussen SP.A en N-VA: Oosterweel, Uplace, miserietaks, onderwijs, e-mails van Lieten en Muyters, de Lijn, enz."

'Smet heeft ziekelijke profileringsdrang'

Minister Smet beseft volgens de nestor van de Vlaamse CD&V-fractie niet dat onderwijshervormingen breed gedragen moeten zijn. "In de drie jaren dat Smet minister van Onderwijs is, betwist niemand zijn competentie, maar hij heeft die 'ziekelijke' profileringsdrang die hem ongeschikt maakt voor belangrijke hervormingen waar zoveel actoren (elk met hun eigen invalshoek) in het onderwijsveld bij betrokken zijn."

De Wever "is niet bezig met beleid maar met electorale strategie", vervolgt Van Rompuy. "Minister-president Peeters wordt zijn grote tegenstander in 2014 en een ruziemakende Vlaamse regering, die het gezag van Peeters aantast, komt hem goed uit." Hij hekelt dat hij De Wevers visie enkel via de media te weten komt, en niet in het Vlaams Parlement. "Arrogantie en pretentie", klinkt het, die niet doordringt tot de bevolking, dixit Van Rompuy.

'Gedegouteerd'

Partijgenoot Kris Peeters "blust elke brand op een correcte en professionele manier maar in de CD&V-fractie neemt het ongenoegen over deze manier van politiek bedrijven met de dag toe", aldus Van Rompuy. "We geraken 'gedegouteerd' van deze cinema en vinden dat Kris Peeters (...) in een onhoudbare positie wordt gemanoeuvreerd." (Belga/KVDA)

CD&V-er Eric Van Rompuy haalt op zijn persoonlijke blog fors uit naar de Vlaamse coalitiepartners. N-VA-voorzitter Bart De Wever en minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.A) krijgen een flinke veeg uit de pan. Dit weekend was er heel wat heisa rond de Vlaamse regering. SP.A-voorzitter Bruno Tobback verweet de N-VA de Vlaamse regering te saboteren. De Wever beet terug. Volgens hem is het net de SP.A die zich in de regering "deloyaal" opstelt. (zie kader rechts) "In mijn 27 jaar Vlaams parlement heb ik nooit meegemaakt dat coalitiepartners zo met scherp naar mekaar schieten", schrijft Van Rompuy op zijn blog. "Het is al maanden 'koekebak' tussen SP.A en N-VA: Oosterweel, Uplace, miserietaks, onderwijs, e-mails van Lieten en Muyters, de Lijn, enz." 'Smet heeft ziekelijke profileringsdrang' Minister Smet beseft volgens de nestor van de Vlaamse CD&V-fractie niet dat onderwijshervormingen breed gedragen moeten zijn. "In de drie jaren dat Smet minister van Onderwijs is, betwist niemand zijn competentie, maar hij heeft die 'ziekelijke' profileringsdrang die hem ongeschikt maakt voor belangrijke hervormingen waar zoveel actoren (elk met hun eigen invalshoek) in het onderwijsveld bij betrokken zijn." De Wever "is niet bezig met beleid maar met electorale strategie", vervolgt Van Rompuy. "Minister-president Peeters wordt zijn grote tegenstander in 2014 en een ruziemakende Vlaamse regering, die het gezag van Peeters aantast, komt hem goed uit." Hij hekelt dat hij De Wevers visie enkel via de media te weten komt, en niet in het Vlaams Parlement. "Arrogantie en pretentie", klinkt het, die niet doordringt tot de bevolking, dixit Van Rompuy. 'Gedegouteerd' Partijgenoot Kris Peeters "blust elke brand op een correcte en professionele manier maar in de CD&V-fractie neemt het ongenoegen over deze manier van politiek bedrijven met de dag toe", aldus Van Rompuy. "We geraken 'gedegouteerd' van deze cinema en vinden dat Kris Peeters (...) in een onhoudbare positie wordt gemanoeuvreerd." (Belga/KVDA)