Volgens Ecolo-covoorzitter Jean-Michel Javaux zijn verschillende van de zes partijen aan de onderhandelingstafel van formateur Elio Di Rupo "in staat om tijdens de regeringsonderhandelingen de deur achter zich dicht te trekken". Javaux, die netals het Groen! van Wouter Van Besien niet aan de regeringsvorming deelneemt, merkte tijdens de gesprekken over de staatshervorming namelijk nog veel onzekerheid bij de onderhandelaars.

Javaux zei dat vrijdag op de RTBF-radio. "Ik ben veel broosheid gewaargeworden tijdens de institutionele onderhandelingen". Verschillende onderhandelaars, stelt Javaux, "moesten nu en dan temporiseren om ruggespraak te plegen met de sterke mannen van hun partij".

Javaux: 'Institutionele inbreng Open VLD was gering.'

Het was Open VLD die het meest aanstuurde op een regeringsvorming met zes partijen, dus zonder Ecolo en Groen!. De Vlaamse liberalen krijgen er dan ook van langs van Javaux. Hij heeft het over "de partij die het financieel grootkapitalisme verdedigt en het vertrek van de groene partijen bekomt op de dag dat ArcelorMittal een sluiting aankondigt in Luik".

Op het institutionele vlak was de inbreng van de Open VLD gering, vindt Javaux. "Ze moeten zich nu herstellen op het sociaaleconomische vlak. We zijn dus ongerust". (Belga/SD)

Volgens Ecolo-covoorzitter Jean-Michel Javaux zijn verschillende van de zes partijen aan de onderhandelingstafel van formateur Elio Di Rupo "in staat om tijdens de regeringsonderhandelingen de deur achter zich dicht te trekken". Javaux, die netals het Groen! van Wouter Van Besien niet aan de regeringsvorming deelneemt, merkte tijdens de gesprekken over de staatshervorming namelijk nog veel onzekerheid bij de onderhandelaars.Javaux zei dat vrijdag op de RTBF-radio. "Ik ben veel broosheid gewaargeworden tijdens de institutionele onderhandelingen". Verschillende onderhandelaars, stelt Javaux, "moesten nu en dan temporiseren om ruggespraak te plegen met de sterke mannen van hun partij".Javaux: 'Institutionele inbreng Open VLD was gering.'Het was Open VLD die het meest aanstuurde op een regeringsvorming met zes partijen, dus zonder Ecolo en Groen!. De Vlaamse liberalen krijgen er dan ook van langs van Javaux. Hij heeft het over "de partij die het financieel grootkapitalisme verdedigt en het vertrek van de groene partijen bekomt op de dag dat ArcelorMittal een sluiting aankondigt in Luik".Op het institutionele vlak was de inbreng van de Open VLD gering, vindt Javaux. "Ze moeten zich nu herstellen op het sociaaleconomische vlak. We zijn dus ongerust". (Belga/SD)