De Nationale Veiligheidsraad heeft nog eens kort vergaderd. Er is beslist om het dreigingsniveau op 3 te houden. "Het niveau is niet verhoogd, ook niet voor individuele plaatsen", zegt woordvoerder Peter Mertens van het crisiscentrum Binnenlandse Zaken.

Volgens hem is er wel beslist om een aantal maatregelen "te optimaliseren". Hij wilde niet in detail treden wat dat precies inhoudt. Volgens de VRT-redactie is beslist om meer politie en militairen in te zetten in Brussel. De politie moet 's nachts enkele uren langer patrouilleren en ook het aantal militairen wordt 's avonds en 's nachts opgevoerd. Het zou gaan om een preventieve maatregel die werd genomen na een risico-analyse. Door de extra mankracht kan men sneller optreden indien nodig.

Salah Abdeslam

De krant Het Laatste Nieuws bericht op haar website dan weer dat alle beschikbare politiemensen in Brussel donderdagavond het bericht kregen dat ze op post moeten blijven, omdat de inlichtingendiensten informatie hadden ontvangen dat Salah Abdeslam, die betrokken zou zijn bij de aanslagen in Parijs en nog steeds voortvluchtig is, in Brussel zou ronddwalen.

Volgens de krant zijn er sluipschutters en zwaarbewapende patrouilles ingezet, maar de woordvoerder van het crisiscentrum kon niets van die berichten bevestigen. (Belga/TE)

De Nationale Veiligheidsraad heeft nog eens kort vergaderd. Er is beslist om het dreigingsniveau op 3 te houden. "Het niveau is niet verhoogd, ook niet voor individuele plaatsen", zegt woordvoerder Peter Mertens van het crisiscentrum Binnenlandse Zaken. Volgens hem is er wel beslist om een aantal maatregelen "te optimaliseren". Hij wilde niet in detail treden wat dat precies inhoudt. Volgens de VRT-redactie is beslist om meer politie en militairen in te zetten in Brussel. De politie moet 's nachts enkele uren langer patrouilleren en ook het aantal militairen wordt 's avonds en 's nachts opgevoerd. Het zou gaan om een preventieve maatregel die werd genomen na een risico-analyse. Door de extra mankracht kan men sneller optreden indien nodig. De krant Het Laatste Nieuws bericht op haar website dan weer dat alle beschikbare politiemensen in Brussel donderdagavond het bericht kregen dat ze op post moeten blijven, omdat de inlichtingendiensten informatie hadden ontvangen dat Salah Abdeslam, die betrokken zou zijn bij de aanslagen in Parijs en nog steeds voortvluchtig is, in Brussel zou ronddwalen. Volgens de krant zijn er sluipschutters en zwaarbewapende patrouilles ingezet, maar de woordvoerder van het crisiscentrum kon niets van die berichten bevestigen. (Belga/TE)