Na de vondst van de enveloppes kwamen politie en brandweer ter plaatse en werd de antraxprocedure in gang gezet. Dat betekent dat de betrokken gebouwen tot nader order afgesloten worden en dat alle aanwezige personeelsleden ter plaatse moeten blijven. Wie met de enveloppes in aanraking is gekomen, werd afgezonderd.

Ook de ministers van de Waalse regering konden in eerste instantie hun werkplek niet verlaten. Zij waren donderdagochtend in het Elysette, de hoofdzetel van de regering, bijeengekomen voor hun wekelijkse ministerraad, maar mochten kort voor de middag dan toch terug naar buiten.

In het Waals parlement, waar donderdagmiddag commissievergaderingen plaatsvinden, zijn geen verdachte brieven aangekomen.

Verschillende lokale overheidsgebouwen, zoals het stadhuis van Namen, ontvingen wel een brief.

Na de vondst van de enveloppes kwamen politie en brandweer ter plaatse en werd de antraxprocedure in gang gezet. Dat betekent dat de betrokken gebouwen tot nader order afgesloten worden en dat alle aanwezige personeelsleden ter plaatse moeten blijven. Wie met de enveloppes in aanraking is gekomen, werd afgezonderd. Ook de ministers van de Waalse regering konden in eerste instantie hun werkplek niet verlaten. Zij waren donderdagochtend in het Elysette, de hoofdzetel van de regering, bijeengekomen voor hun wekelijkse ministerraad, maar mochten kort voor de middag dan toch terug naar buiten. In het Waals parlement, waar donderdagmiddag commissievergaderingen plaatsvinden, zijn geen verdachte brieven aangekomen. Verschillende lokale overheidsgebouwen, zoals het stadhuis van Namen, ontvingen wel een brief.