Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) laat weten dat er in België een verhoogde waakzaamheid is als gevolg van de internationale terroristische dreiging, maar dat ons land nog geen ambassades sloot. Voor sommige locaties in België geldt het op één na hoogste niveau van dreiging.

Volgens de minister zijn er verschillende 'klassieke' maatregelen van kracht als gevolg van de dreiging door al-Qaida. Voor sommige strategische locaties in ons land geldt dreigingsniveau drie, wat betekent dat de dreiging 'mogelijk en waarschijnlijk' is. Op die plaatsen is er meer controle dan normaal en een verhoogde aanwezigheid van de ordediensten.

'Geen specifieke dreiging voor België'

Voor het hele grondgebied geldt momenteel niveau twee, wat inhoudt dat de dreiging 'weinig waarschijnlijk' is. Binnenlandse Zaken wijst er wel op dat het om een internationale dreiging gaat en dat er geen specifieke aanwijzingen zijn voor een aanslag in België.

De Verenigde Staten houden minstens tot 10 augustus negentien ambassades in het Midden-Oosten en in Afrika gesloten. Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië hebben hun ambassade in Jemen gesloten. België, dat geen ambassade heeft in Jemen, houdt voorlopig alles open.

Buitenlandse Zaken wijst er ook op dat het reisadvies voor Jemen van kracht blijft. Landgenoten wordt afgeraden naar Jemen te reizen. (Belga/AVE)

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) laat weten dat er in België een verhoogde waakzaamheid is als gevolg van de internationale terroristische dreiging, maar dat ons land nog geen ambassades sloot. Voor sommige locaties in België geldt het op één na hoogste niveau van dreiging. Volgens de minister zijn er verschillende 'klassieke' maatregelen van kracht als gevolg van de dreiging door al-Qaida. Voor sommige strategische locaties in ons land geldt dreigingsniveau drie, wat betekent dat de dreiging 'mogelijk en waarschijnlijk' is. Op die plaatsen is er meer controle dan normaal en een verhoogde aanwezigheid van de ordediensten. 'Geen specifieke dreiging voor België'Voor het hele grondgebied geldt momenteel niveau twee, wat inhoudt dat de dreiging 'weinig waarschijnlijk' is. Binnenlandse Zaken wijst er wel op dat het om een internationale dreiging gaat en dat er geen specifieke aanwijzingen zijn voor een aanslag in België. De Verenigde Staten houden minstens tot 10 augustus negentien ambassades in het Midden-Oosten en in Afrika gesloten. Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië hebben hun ambassade in Jemen gesloten. België, dat geen ambassade heeft in Jemen, houdt voorlopig alles open. Buitenlandse Zaken wijst er ook op dat het reisadvies voor Jemen van kracht blijft. Landgenoten wordt afgeraden naar Jemen te reizen. (Belga/AVE)