De energieprijzen in België blijven hoger in vergelijking met de ons omringende landen. De energiekloof met de buurlanden bedraagt 13 procent, zo berekende de studiedienst van de linkse partij PVDA. Voor een gemiddeld gezin is elektriciteit 19 procent duurder, voor gas is dat 10 procent, stelt de partij in een persbericht. Professionele gebruikers (zelfstandigen en kmo's) betalen hun stroom en gas respectievelijk 14 procent en 8 procent te duur.

"De prijskloof met de buurlanden kost elk gezin 333 euro per jaar", zegt PVDA-energiespecialist Tom De Meester. "Voor een professionele gebruiker loopt het verschil zelfs op tot 1.715 euro per jaar."

De linkse partij hekelt dat het aanpakken van de energiekloof "geen prioriteit" is van de federale regering. Zelf denkt de partij aan maatregels zoals maximumprijzen voor elektriciteit en gas en een btw-tarief van 6 procent op energie. (Belga/INM)

De energieprijzen in België blijven hoger in vergelijking met de ons omringende landen. De energiekloof met de buurlanden bedraagt 13 procent, zo berekende de studiedienst van de linkse partij PVDA. Voor een gemiddeld gezin is elektriciteit 19 procent duurder, voor gas is dat 10 procent, stelt de partij in een persbericht. Professionele gebruikers (zelfstandigen en kmo's) betalen hun stroom en gas respectievelijk 14 procent en 8 procent te duur. "De prijskloof met de buurlanden kost elk gezin 333 euro per jaar", zegt PVDA-energiespecialist Tom De Meester. "Voor een professionele gebruiker loopt het verschil zelfs op tot 1.715 euro per jaar." De linkse partij hekelt dat het aanpakken van de energiekloof "geen prioriteit" is van de federale regering. Zelf denkt de partij aan maatregels zoals maximumprijzen voor elektriciteit en gas en een btw-tarief van 6 procent op energie. (Belga/INM)