In de Sint-Lambertuskerk in Kiewit is vandaag om 11 uur het drama op Pukkelpop herdacht. De kerk was veel te klein voor de honderden aanwezigen. Zowel binnen als buiten de kerk zochten jongeren en ouderen steun bij elkaar, meldt persagentschap Belga. Er vloeiden veel tranen tijdens de emotionele herdenkingsdienst. Voor sommigen werd het allemaal even te veel, zij werden bijgestaan door het Vlaamse Kruis.

Vooraan in de kerk zaten familie en vrienden van de slachtoffers van het noodweer. Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine, duidelijk aangeslagen, nam vlakbij hen plaats. Na de viering kreeg hij een hartverwarmend applaus van de aanwezigen.

Een volgend herdenkingsmoment is er op donderdag 25 augustus om 18 uur, exact een week na het drama. In het centrum van Hasselt is er dan een bijeenkomst waarop enkele bands een intieme, akoestische set zullen spelen. (Belga/KVDA)

In de Sint-Lambertuskerk in Kiewit is vandaag om 11 uur het drama op Pukkelpop herdacht. De kerk was veel te klein voor de honderden aanwezigen. Zowel binnen als buiten de kerk zochten jongeren en ouderen steun bij elkaar, meldt persagentschap Belga. Er vloeiden veel tranen tijdens de emotionele herdenkingsdienst. Voor sommigen werd het allemaal even te veel, zij werden bijgestaan door het Vlaamse Kruis. Vooraan in de kerk zaten familie en vrienden van de slachtoffers van het noodweer. Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine, duidelijk aangeslagen, nam vlakbij hen plaats. Na de viering kreeg hij een hartverwarmend applaus van de aanwezigen. Een volgend herdenkingsmoment is er op donderdag 25 augustus om 18 uur, exact een week na het drama. In het centrum van Hasselt is er dan een bijeenkomst waarop enkele bands een intieme, akoestische set zullen spelen. (Belga/KVDA)