Emma Plasschaert (Laser Radial) bezet achtste plaats na twee regatta’s

(Belga) Emma Plasschaert staat in de Laser Radial-klasse op het WK zeilen in het Deense Aarhus voorlopig op de achtste plaats na de twee regatta’s die vandaag werden afgewerkt. Maïté Carlier bezet de dertigste plaats in de tussenstand.

De 24-jarige Plasschaert opende haar WK met een vijfde plaats en eindigde nadien als zevende, goed voor een totaal van 12 punten. De vier jaar jongere Carlier finishte als 25e en 10e. Haar 35 punten leveren haar een 30e plek in het klassement op. De Griekse Vasileia Karachaliou en de Amerikaanse Paige Railey (beiden 3 punten) voeren de stand aan. Er moeten nog acht regatta’s afgewerkt worden voor de medaillekoers van volgend weekend (11 en 12 augustus). Bij de mannen opende Wannes Van Laer met een twaalfde plaats. In de tweede regatta (16e) zakte de 33-jarige Oostendenaar iets verder weg. In de tussenstand is Van Laer voorlopig 36e, William de Smet (43e en 23e) bezet de 99e positie. Olympiërs Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers treden morgen aan bij de 49ers. België brengt in de Nacra 17 met de duo’s Jan Heuninck-Anouk Geurts en Isaura Maenhaut-Morgan Wirtz twee boten op het water. Het WK is voor de zeilers een eerste kans om een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio te bemachtigen. Veertig procent van de plaatsen voor de Spelen in 2022 worden in Aarhus aan de deelnemende landen toegewezen. (Belga)