Na Bart Tommelein is er dus een tweede kandidaat-voorzitter bij Open Vld. En net als de burgemeester van Oostende heeft Ampe haar roots in dezelfde kuststad, waar ze zelfs nog even voorzitter was van de Jongsocialisten. Na haar studies aan de VUB en de ULB ging ze in Brussel wonen, waar ze in 2003 een afdeling oprichtte van Jong VLD. Sinds 2004 tot 2019 zetelde ze voor de liberalen in het Brussels parlement.

Bij de verkiezingen van 26 mei 2019 raakte ze verkozen in het Vlaams parlement. Ze zetelt ook als deelstaatsenator, maar had wel ambities voor een ministerpost. Intussen is Ampe ook al jarenlang gemeenteraadslid in Brussel en schopte ze het de vorige legislatuur tot schepen van Mobiliteit.

Tijdens die periode werd de voetgangerszone in de hoofdstad ingevoerd. Met haar kandidatuur wil ze ervoor zorgen dat er na Rutten opnieuw een vrouw aan het hoofd staat van de Vlaamse liberalen. Als thema schuift ze 'groei' naar voren: 'economisch, voor het individu en groei als partij'.

Na Bart Tommelein is er dus een tweede kandidaat-voorzitter bij Open Vld. En net als de burgemeester van Oostende heeft Ampe haar roots in dezelfde kuststad, waar ze zelfs nog even voorzitter was van de Jongsocialisten. Na haar studies aan de VUB en de ULB ging ze in Brussel wonen, waar ze in 2003 een afdeling oprichtte van Jong VLD. Sinds 2004 tot 2019 zetelde ze voor de liberalen in het Brussels parlement. Bij de verkiezingen van 26 mei 2019 raakte ze verkozen in het Vlaams parlement. Ze zetelt ook als deelstaatsenator, maar had wel ambities voor een ministerpost. Intussen is Ampe ook al jarenlang gemeenteraadslid in Brussel en schopte ze het de vorige legislatuur tot schepen van Mobiliteit. Tijdens die periode werd de voetgangerszone in de hoofdstad ingevoerd. Met haar kandidatuur wil ze ervoor zorgen dat er na Rutten opnieuw een vrouw aan het hoofd staat van de Vlaamse liberalen. Als thema schuift ze 'groei' naar voren: 'economisch, voor het individu en groei als partij'.