Elke week melding seksueel geweld in sport

04/01/18 om 05:08 - Bijgewerkt om 05:08

Bron: Belga

Het meldpunt 1712 heeft vorig jaar fors meer getuigenissen ontvangen van slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport. In de eerste negen maanden ging het al om 66 meldingen, waarvan 45 over seksueel geweld - meer dan één per week. Dat schrijft Het Laatste Nieuws donderdag.

Elke week melding seksueel geweld in sport

© iStock

In 2016 registreerde het meldpunt nog 38 getuigenissen van misbruik tijdens een sport- of vrijetijdsactiviteit. Ruim de helft van die klachten gaat over kindermishandeling. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) die werden opgevraagd door partijgenote Katrien Schryvers.

In het voorjaar van 2017 kwamen heel wat getuigenissen boven water over seksueel misbruik in de sportsector. In een reactie daarop besliste het Vlaams Parlement een bijzondere commissie op te richten om het fenomeen te bestuderen.

Vorige week heeft Katrien Schryvers, als voorzitster van die commissie, het parlement gevraagd om de opdracht te verbreden tot grensoverschrijdend gedrag in het algemeen.

Onze partners