Van den Bossche (SP.A) wil dat elke Belg op zijn belastingbrief de intresten op zijn spaarboekje en de inkomsten uit zijn beleggingen aangeeft. Zo wil ze vermijden dat rijke mensen te weinig huurgeld betalen voor een sociale woning, zegt ze donderdag in Gazet van Antwerpen.

"Op dit moment telt enkel het belastbaar jaarinkomen van een huurder mee voor de huurprijs", zegt Van den Bossche. "Als de federale overheid de inwoners verplicht om ook inkomsten uit roerende goederen aan te geven, kunnen we mensen met veel geld op een spaarboekje en mensen met veel waardevolle beleggingen een hogere prijs laten betalen." (Belga/TE)

Van den Bossche (SP.A) wil dat elke Belg op zijn belastingbrief de intresten op zijn spaarboekje en de inkomsten uit zijn beleggingen aangeeft. Zo wil ze vermijden dat rijke mensen te weinig huurgeld betalen voor een sociale woning, zegt ze donderdag in Gazet van Antwerpen. "Op dit moment telt enkel het belastbaar jaarinkomen van een huurder mee voor de huurprijs", zegt Van den Bossche. "Als de federale overheid de inwoners verplicht om ook inkomsten uit roerende goederen aan te geven, kunnen we mensen met veel geld op een spaarboekje en mensen met veel waardevolle beleggingen een hogere prijs laten betalen." (Belga/TE)