Elisabeth Meuleman nieuwe fractieleidster Groen in Vlaams Parlement

'Ons lerarenkorps is te wit, en dat houdt onderwijsongelijkheid in stand', aldus Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman (Groen). © Belga

Elisabeth Meuleman wordt de nieuwe fractieleidster van Groen in het Vlaams Parlement. Ze volgt Filip Watteeuw op, die schepen wordt in Gent.

Elisabeth Meuleman wordt de nieuwe fractieleidster van Groen in het Vlaams Parlement. Ze volgt in die functie Filip Watteeuw op, die schepen wordt in Gent en daarom het Vlaams Parlement verlaat. Zo’n cumul is bij de groenen immers niet toegelaten. Watteeuw had tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen al gezegd dat hij voor Gent zou kiezen als de verkiezingsuitslag dat toeliet.

Meuleman (37) zetelt sinds 2009 in het Vlaams Parlement, waar ze de onderwijsspecialiste is van haar partij. “Ik zal er als fractievoorzitster voor zorgen dat de inbreng van de Groene parlementairen nog bepalender wordt in de debatten over de toekomst van Vlaanderen. Het geheel is immers meer dan de som van de delen, en dat is voor een fractie in het parlement niet anders”, zegt Meuleman. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content