Na moeizame gesprekken om CD&V definitief zonder N-VA aan boord te hijsen, stuurde koning Albert II de acht onderhandelende partijvoorzitters in de nacht van 21 op 22 juli met verplichte vakantie tot midden augustus.

Eerst BHV Dinsdag 16 augustus knoopt Di Rupo opnieuw aan met een reeks bilaterale gesprekken. "Zoals overeengekomen op 22 juli zullen de onderhandelingen beginnen met BHV en andere institutionele vraagstukken", verduidelijkt de formateur.

Het gespreksrondje schiet op gang met de ontslagnemende premier, gevolgd door zeven voorzitters en twee plenaire vergaderingen op 19 en 23 augustus met de acht onderhandelende partijchefs van PS, CD&V, MR, Open VLD, SP.A, Ecolo, CdH en Groen!.

CD&V-voorzitter Wouter Beke zit pas dinsdag 23 augustus voor het eerst formeel met Di Rupo samen. De christendemocraat liet eerder al verstaan dat hij de tweede en derde week van augustus vakantie gepland had in Frankrijk.

Agenda
De formateur vraagt de partijvoorzitter naast hun persoonlijk onderhoud en de twee plenaire vergaderingen zich pas nadien weer "elke dag beschikbaar te houden". Hij hoopt ook dat iedereen ernaar zal streven "zo snel mogelijk tot een oplossing voor BHV en een grote staatshervorming te komen, zodat men nadien een nieuwe regering kan vormen". (Belga/TE)

Na moeizame gesprekken om CD&V definitief zonder N-VA aan boord te hijsen, stuurde koning Albert II de acht onderhandelende partijvoorzitters in de nacht van 21 op 22 juli met verplichte vakantie tot midden augustus. Eerst BHV Dinsdag 16 augustus knoopt Di Rupo opnieuw aan met een reeks bilaterale gesprekken. "Zoals overeengekomen op 22 juli zullen de onderhandelingen beginnen met BHV en andere institutionele vraagstukken", verduidelijkt de formateur. Het gespreksrondje schiet op gang met de ontslagnemende premier, gevolgd door zeven voorzitters en twee plenaire vergaderingen op 19 en 23 augustus met de acht onderhandelende partijchefs van PS, CD&V, MR, Open VLD, SP.A, Ecolo, CdH en Groen!. CD&V-voorzitter Wouter Beke zit pas dinsdag 23 augustus voor het eerst formeel met Di Rupo samen. De christendemocraat liet eerder al verstaan dat hij de tweede en derde week van augustus vakantie gepland had in Frankrijk. Agenda De formateur vraagt de partijvoorzitter naast hun persoonlijk onderhoud en de twee plenaire vergaderingen zich pas nadien weer "elke dag beschikbaar te houden". Hij hoopt ook dat iedereen ernaar zal streven "zo snel mogelijk tot een oplossing voor BHV en een grote staatshervorming te komen, zodat men nadien een nieuwe regering kan vormen". (Belga/TE)