Formateur Elio Di Rupo heeft donderdag om 14.30 uur een ontmoeting gepland met N-VA-voorzitter Bart De Wever. Beiden zullen "een stand van zaken van de politieke situatie" opmaken, luidde het woensdag. Ook al spoorde de N-VA Di Rupo aan om het heft in handen te nemen, zijn de Vlaams-nationalisten niet bijster enthousiast over de missie van de PS-voorzitter.

Beide tenoren kijken elkaar donderdag voor het eerst sinds het einde van Wouter Bekes koninklijke missie weer diep in de ogen. Ondertussen heeft Di Rupo de voorzitters van de negen partijen die tot nu toe bij de onderhandelingen betrokken waren gevraagd op welke manier zij de overheidsfinanciën willen saneren. De formateur citeerde dinsdag en woensdag het cijfer van 17 à 20 miljard besparingen per jaar om tegen 2015 een begrotingsevenwicht te behalen.

Volgende dinsdag begint Di Rupo dan met bilaterale gesprekken met de partijvoorzitters. Bart De Wever komt om 11.30 uur dan weer als eerste aan de beurt. Woensdag 25 mei om 11.00 uur mag MR-voorzitter Charles Michel langskomen. Een dag later is op hetzelfde uur een ontmoeting gepland met CD&V-voorzitter Wouter Beke.

Vicepremier Laurette Onkelinx mag om 14.30 uur voor de PS de honneurs waarnemen. Vrijdag passeren de Open Vld- en sp.a-voorzitters Alexander De Croo (10.00 uur) en Caroline Gennez (13.00 uur) de revue. Op maandag 30 mei ontvangt de formateur na afloop van de partijbureaus (13.00 uur) dan cdH-voorzitster Joëlle Milquet. De groene partijvoorzitters Jean-Michel Javaux (Ecolo, 10.00 uur) en Wouter Van Besien (Groen!, 14.00 uur) sluiten op dinsdag 31 mei het rijtje.

Alle ontmoetingen vinden plaats in het voorzitterschap van de Kamer. (Belga)

Formateur Elio Di Rupo heeft donderdag om 14.30 uur een ontmoeting gepland met N-VA-voorzitter Bart De Wever. Beiden zullen "een stand van zaken van de politieke situatie" opmaken, luidde het woensdag. Ook al spoorde de N-VA Di Rupo aan om het heft in handen te nemen, zijn de Vlaams-nationalisten niet bijster enthousiast over de missie van de PS-voorzitter. Beide tenoren kijken elkaar donderdag voor het eerst sinds het einde van Wouter Bekes koninklijke missie weer diep in de ogen. Ondertussen heeft Di Rupo de voorzitters van de negen partijen die tot nu toe bij de onderhandelingen betrokken waren gevraagd op welke manier zij de overheidsfinanciën willen saneren. De formateur citeerde dinsdag en woensdag het cijfer van 17 à 20 miljard besparingen per jaar om tegen 2015 een begrotingsevenwicht te behalen. Volgende dinsdag begint Di Rupo dan met bilaterale gesprekken met de partijvoorzitters. Bart De Wever komt om 11.30 uur dan weer als eerste aan de beurt. Woensdag 25 mei om 11.00 uur mag MR-voorzitter Charles Michel langskomen. Een dag later is op hetzelfde uur een ontmoeting gepland met CD&V-voorzitter Wouter Beke. Vicepremier Laurette Onkelinx mag om 14.30 uur voor de PS de honneurs waarnemen. Vrijdag passeren de Open Vld- en sp.a-voorzitters Alexander De Croo (10.00 uur) en Caroline Gennez (13.00 uur) de revue. Op maandag 30 mei ontvangt de formateur na afloop van de partijbureaus (13.00 uur) dan cdH-voorzitster Joëlle Milquet. De groene partijvoorzitters Jean-Michel Javaux (Ecolo, 10.00 uur) en Wouter Van Besien (Groen!, 14.00 uur) sluiten op dinsdag 31 mei het rijtje. Alle ontmoetingen vinden plaats in het voorzitterschap van de Kamer. (Belga)