'We hebben met spijt vernomen dat de gezondheid van de koning hem niet meer toelaat om zijn ambt uit te oefenen', zo begon premier Elio Di Rupo zijn verklaring.

'De regering drukt haar respect uit voor de beslissing van de koning. Ik wil onze grote dankbaarheid uitdrukken voor Albert II ten dienste van de bevolking gedurende 20 jaar. De koning neemt afstand van zijn taak net zoals hij ze aanvaard heeft na de dood van de koning, met liefde voor het land', aldus Di Rupo.

'Doorheen de jaren heeft hij samen met koningin Paola het hart van de Belgen veroverd, gedurende die 20 jaar heeft hij ons bijgestaan tijdens veel vreugdevolle gebeurtenissen, maar ook bij momenten van droefheid.'

'21 juli is meer dan 1 reden om te vieren'

Di Rupo wijst op de andere omstandigheden waarin deze troonsafstand plaatsvindt in vergelijking met 20 jaar geleden. 'Op 21 juli zullen we meer dan één reden hebben om te vieren. Onze nationale feestdag, maar ook onze nieuwe koning en onze nieuw koningin'.

De premier prijst de toekomstige koning. 'Prins Filip heeft zich met veel ernst voorbereid op zijn toekomstige functie. Hij heeft al zeer vaak getoond hoe zeer hij van België houdt. Hij heeft de wil om het land te dienen. Hij zal op de steun van de regering kunnen rekenen voor de uitvoering van de functie.'

'Ik hoop dat deze nationale feestdag een moment van fierheid mag zijn, voor ons land en voor als zijn burgers', sloot Di Rupo zijn verklaring af.

De premier liet nog weten dat de regering start met de voorbereidingen voor de troonswissel op 21 juli. (TE)

'We hebben met spijt vernomen dat de gezondheid van de koning hem niet meer toelaat om zijn ambt uit te oefenen', zo begon premier Elio Di Rupo zijn verklaring. 'De regering drukt haar respect uit voor de beslissing van de koning. Ik wil onze grote dankbaarheid uitdrukken voor Albert II ten dienste van de bevolking gedurende 20 jaar. De koning neemt afstand van zijn taak net zoals hij ze aanvaard heeft na de dood van de koning, met liefde voor het land', aldus Di Rupo. 'Doorheen de jaren heeft hij samen met koningin Paola het hart van de Belgen veroverd, gedurende die 20 jaar heeft hij ons bijgestaan tijdens veel vreugdevolle gebeurtenissen, maar ook bij momenten van droefheid.' '21 juli is meer dan 1 reden om te vieren'Di Rupo wijst op de andere omstandigheden waarin deze troonsafstand plaatsvindt in vergelijking met 20 jaar geleden. 'Op 21 juli zullen we meer dan één reden hebben om te vieren. Onze nationale feestdag, maar ook onze nieuwe koning en onze nieuw koningin'. De premier prijst de toekomstige koning. 'Prins Filip heeft zich met veel ernst voorbereid op zijn toekomstige functie. Hij heeft al zeer vaak getoond hoe zeer hij van België houdt. Hij heeft de wil om het land te dienen. Hij zal op de steun van de regering kunnen rekenen voor de uitvoering van de functie.' 'Ik hoop dat deze nationale feestdag een moment van fierheid mag zijn, voor ons land en voor als zijn burgers', sloot Di Rupo zijn verklaring af.De premier liet nog weten dat de regering start met de voorbereidingen voor de troonswissel op 21 juli. (TE)