Communicatiefouten en ook het zwakke kabinet van premier Elio Di Rupo, brengen de PS in gevaar. Dat zeggen PS-kopstukken in De Morgen. De partij vreest volgens de krant slechte resultaten bij de lokale verkiezingen op 14 oktober.

Dat Di Rupo onlangs fouten maakte, zorgt voor verbazing onder veel PS'ers. "De reis naar de NAVO-top in Chicago was een ramp", benadrukt een PS-kopstuk. "Di Rupo vertrekt in First Class terwijl een bijna leeg legervliegtuig naar dezelfde locatie vliegt. Dat is een fout."

Een andere PS'er betreurt "de verschillende versies" die de omgeving van de premier gaf. "Dat werkt zo niet. Als Di Rupo problemen heeft met de jetlag, moeten ze dat meteen zeggen en geen excuses zoeken." Voor Guillaume De Walque, de woordvoerder van Di Rupo, is het communicatiehoofdstuk nu gesloten. "We hebben een regering die resultaten haalt. De dossiers worden goed behandeld en dat is het belangrijkste. De inhoud is belangrijk, niet de vorm."

CommunicatiefoutenNaast de communicatiefouten merken verschillende PS'ers ook op dat het kabinet van Di Rupo moeite heeft met gevoelige dossiers binnen de regering. Zo is er bijvoorbeeld nog geen beslissing genomen over de benoemingen van de topambtenaren.

Philippe Moureaux, ondervoorzitter van de partij, denkt dat de partij niet genoeg aanwezig is in het politieke debat. "Onze partij verbergt zich achter het regeringsbeleid en dat gaat zo niet", waarschuwt de oldtimer van de PS. (Belga/INM)

Communicatiefouten en ook het zwakke kabinet van premier Elio Di Rupo, brengen de PS in gevaar. Dat zeggen PS-kopstukken in De Morgen. De partij vreest volgens de krant slechte resultaten bij de lokale verkiezingen op 14 oktober. Dat Di Rupo onlangs fouten maakte, zorgt voor verbazing onder veel PS'ers. "De reis naar de NAVO-top in Chicago was een ramp", benadrukt een PS-kopstuk. "Di Rupo vertrekt in First Class terwijl een bijna leeg legervliegtuig naar dezelfde locatie vliegt. Dat is een fout." Een andere PS'er betreurt "de verschillende versies" die de omgeving van de premier gaf. "Dat werkt zo niet. Als Di Rupo problemen heeft met de jetlag, moeten ze dat meteen zeggen en geen excuses zoeken." Voor Guillaume De Walque, de woordvoerder van Di Rupo, is het communicatiehoofdstuk nu gesloten. "We hebben een regering die resultaten haalt. De dossiers worden goed behandeld en dat is het belangrijkste. De inhoud is belangrijk, niet de vorm." CommunicatiefoutenNaast de communicatiefouten merken verschillende PS'ers ook op dat het kabinet van Di Rupo moeite heeft met gevoelige dossiers binnen de regering. Zo is er bijvoorbeeld nog geen beslissing genomen over de benoemingen van de topambtenaren. Philippe Moureaux, ondervoorzitter van de partij, denkt dat de partij niet genoeg aanwezig is in het politieke debat. "Onze partij verbergt zich achter het regeringsbeleid en dat gaat zo niet", waarschuwt de oldtimer van de PS. (Belga/INM)