CD&V herhaalde maandag, na een bevraging bij de eigen leden, dat de federale regering een meerderheid moet hebben langs Vlaamse kant en dat N-VA de kans moet krijgen 'volwaardig te participeren aan de vorming van een federale regering'. Gisteren/zondag suggereerde N-VA-voorzitter Bart De Wever opnieuw om de deelstaten aan zet te laten.

PS-kopstuk Elio Di Rupo wil zich voorlopig niet uitspreken over die piste of over de houding bij CD&V. 'Laat de informateurs en de koning hun werk doen', zo zei hij maandag voor aanvang van het Overlegcomité over het coronavirus. Op dat Overlegcomité was ook Vlaams minister-president Jan Jambon uitgenodigd. Hij toonde zich wel tevreden over de houding van CD&V. 'Ik had dat wel verwacht van de CD&V-leden, dat zijn doorgaans verstandige mensen', aldus Jambon.

CD&V herhaalde maandag, na een bevraging bij de eigen leden, dat de federale regering een meerderheid moet hebben langs Vlaamse kant en dat N-VA de kans moet krijgen 'volwaardig te participeren aan de vorming van een federale regering'. Gisteren/zondag suggereerde N-VA-voorzitter Bart De Wever opnieuw om de deelstaten aan zet te laten. PS-kopstuk Elio Di Rupo wil zich voorlopig niet uitspreken over die piste of over de houding bij CD&V. 'Laat de informateurs en de koning hun werk doen', zo zei hij maandag voor aanvang van het Overlegcomité over het coronavirus. Op dat Overlegcomité was ook Vlaams minister-president Jan Jambon uitgenodigd. Hij toonde zich wel tevreden over de houding van CD&V. 'Ik had dat wel verwacht van de CD&V-leden, dat zijn doorgaans verstandige mensen', aldus Jambon.