Elio Di Rupo kan zelf kiezen met welke partijen hij verder zal onderhandelen. Dat heeft het paleis bekendgemaakt.

De koning omzeilt hiermee een van de meest heikele punten in de regeringsvorming. Elio Di Rupo en Bart De Wever (N-VA) zijn het grondig oneens over het aantal partijen dat nog aan tafel mag zitten.

Bart De Wever
Di Rupo wil verder met 9 partijen, De Wever wil alvast niet dat sp.a en Groen! nog mogen meedoen. Dat bleek heel duidelijk na de ultieme vergadering die onderhandelaar Wouter Beke vorige week nog belegde met de beide winnaars van de verkiezingen.

Deze onenigheid zou wel eens de struikelblok kunnen zijn waarop de regeringsvorming kan stranden. De koning heeft deze hindernis niet genomen en laat het initiatief aan de formateur.

Opdracht aanvaard
Elio Di Rupo heeft de opdracht aanvaard. Hij was eerder al preformateur. Hij moet nu onderhandelen over sociaal-economische en communautaire onderwerpen en daarvoor "elk nuttig initiatief" nemen. Di Rupo geeft dinsdag om 15 uur zelf meer uitleg bij zijn opdracht. Hij geeft een persconferentie in het parlement.

Eerder vandaag ontving koning Albert de voorzitters van sp.a, Ecolo en Groen! De voorzitters van MR, Open VLD en CDH gingen vrijdag langs bij de vorst. (EE)

Elio Di Rupo kan zelf kiezen met welke partijen hij verder zal onderhandelen. Dat heeft het paleis bekendgemaakt. De koning omzeilt hiermee een van de meest heikele punten in de regeringsvorming. Elio Di Rupo en Bart De Wever (N-VA) zijn het grondig oneens over het aantal partijen dat nog aan tafel mag zitten.Bart De Wever Di Rupo wil verder met 9 partijen, De Wever wil alvast niet dat sp.a en Groen! nog mogen meedoen. Dat bleek heel duidelijk na de ultieme vergadering die onderhandelaar Wouter Beke vorige week nog belegde met de beide winnaars van de verkiezingen.Deze onenigheid zou wel eens de struikelblok kunnen zijn waarop de regeringsvorming kan stranden. De koning heeft deze hindernis niet genomen en laat het initiatief aan de formateur.Opdracht aanvaard Elio Di Rupo heeft de opdracht aanvaard. Hij was eerder al preformateur. Hij moet nu onderhandelen over sociaal-economische en communautaire onderwerpen en daarvoor "elk nuttig initiatief" nemen. Di Rupo geeft dinsdag om 15 uur zelf meer uitleg bij zijn opdracht. Hij geeft een persconferentie in het parlement. Eerder vandaag ontving koning Albert de voorzitters van sp.a, Ecolo en Groen! De voorzitters van MR, Open VLD en CDH gingen vrijdag langs bij de vorst. (EE)