In Zwitserland sprak premier Elio Di Rupo samen met de Zwitserse autoriteiten de verzamelde pers toe.

Een aangeslagen Di Rupo startte zijn betoog op de persconferentie in het Nederlands. De premier zei dat "onze eerste gedachten in de eerste plaats bij de slachtoffers, hun familie en hun naasten zijn".

Dramatische dag
Voor ons land is dit een dramatische dag, vervolgde de premier, "dramatisch door de omvang, maar ook voor alle betrokken personen. In ons land heerst verbijstering". Een volwassene verliezen is erg, maar een kind verliezen is dramatisch, aldus Di Rupo. "Daar zijn geen woorden voor. We moeten dus op alle mogelijke manieren die gezinnen steunen."

Eerder op de dag gaf Di Rupo een emotionele reactie op Radio 1.
Hij zei "geen woorden te hebben" voor het tragische busongeval in Zwitserland, waarbij 28 Belgen omkwamen. Onder hen 22 kinderen uit scholen uit Lommel en Heverlee.

De premier klonk erg aangeslagen en leek even de kluts kwijt: hij bood live op Radio 1 zijn hulp aan en gaf zelfs het nummer van zijn eigen kanselarij, zodat mensen ook via dat kanaal aan het noodnummer kunnen geraken.

Voorrang aan ouders

"Onze en mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun families. De regering doet er alles aan om hen zo correct mogelijk, en in alle waardigheid, te informeren", zei de premier.

Di Rupo reisde zelf af naar Zwitserland. Vlaams minister-president Kris Peeters en vicepremier Steven Vanackere zijn mee. (SD/EE)

In Zwitserland sprak premier Elio Di Rupo samen met de Zwitserse autoriteiten de verzamelde pers toe. Een aangeslagen Di Rupo startte zijn betoog op de persconferentie in het Nederlands. De premier zei dat "onze eerste gedachten in de eerste plaats bij de slachtoffers, hun familie en hun naasten zijn". Dramatische dag Voor ons land is dit een dramatische dag, vervolgde de premier, "dramatisch door de omvang, maar ook voor alle betrokken personen. In ons land heerst verbijstering". Een volwassene verliezen is erg, maar een kind verliezen is dramatisch, aldus Di Rupo. "Daar zijn geen woorden voor. We moeten dus op alle mogelijke manieren die gezinnen steunen." Eerder op de dag gaf Di Rupo een emotionele reactie op Radio 1. Hij zei "geen woorden te hebben" voor het tragische busongeval in Zwitserland, waarbij 28 Belgen omkwamen. Onder hen 22 kinderen uit scholen uit Lommel en Heverlee.De premier klonk erg aangeslagen en leek even de kluts kwijt: hij bood live op Radio 1 zijn hulp aan en gaf zelfs het nummer van zijn eigen kanselarij, zodat mensen ook via dat kanaal aan het noodnummer kunnen geraken. Voorrang aan ouders"Onze en mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun families. De regering doet er alles aan om hen zo correct mogelijk, en in alle waardigheid, te informeren", zei de premier. Di Rupo reisde zelf af naar Zwitserland. Vlaams minister-president Kris Peeters en vicepremier Steven Vanackere zijn mee. (SD/EE)