'Zal ik u u zeggen wat de kracht van verandering is? Wij. Deze regering. Wij zijn het die gezorgd hebben voor verandering.' Dat zegt premier Elio Di Rupo in een gesprek met De Standaard waarin hij de balans opmaakt van twee jaar regeren.

De premier kaapt de baseline van N-VA om een pleidooi voor stabiliteit te houden. 'Na de overheveling van 20 miljard aan bevoegdheden en een nieuwe financieringswet, denk ik dat vijf jaar stabiliteit niet veel gevraagd is. Ik heb geen zin om aan de zoveelste staatshervorming te beginnen.'

Na twee jaren regeren geeft Di Rupo zichzelf een score van 7,5 op 10. 'Er is altijd marge voor verbetering. We hebben het land op het goede spoor gezet, maar met zes partijen is dat telkens een afwegen en zoeken naar het compromis.'

'Men is niet meer bang dat het land gaat ontploffen of instorten'

Geen enkele regering kreeg ooit zoveel kritiek van ondernemers als de regering die Elio Di Rupo de afgelopen twee jaar geleid heeft. 'Wij werken niet alleen voor de bedrijven, maar voor de bevolking als geheel,' zegt Di Rupo.

'Maar dat men aan ons komt vragen om bepaalde dingen te doen en maatregelen te nemen, dat toont aan dat men niet meer bang is dat het land gaat ontploffen of instorten, dat is voorbij. Men komt nu bij ons aankloppen omdat men erop vertrouwt dat wij oplossingen in huis hebben. Dat zijn de signalen die aantonen dat deze regering geloofwaardig is.' (EE)

'Zal ik u u zeggen wat de kracht van verandering is? Wij. Deze regering. Wij zijn het die gezorgd hebben voor verandering.' Dat zegt premier Elio Di Rupo in een gesprek met De Standaard waarin hij de balans opmaakt van twee jaar regeren. De premier kaapt de baseline van N-VA om een pleidooi voor stabiliteit te houden. 'Na de overheveling van 20 miljard aan bevoegdheden en een nieuwe financieringswet, denk ik dat vijf jaar stabiliteit niet veel gevraagd is. Ik heb geen zin om aan de zoveelste staatshervorming te beginnen.'Na twee jaren regeren geeft Di Rupo zichzelf een score van 7,5 op 10. 'Er is altijd marge voor verbetering. We hebben het land op het goede spoor gezet, maar met zes partijen is dat telkens een afwegen en zoeken naar het compromis.''Men is niet meer bang dat het land gaat ontploffen of instorten'Geen enkele regering kreeg ooit zoveel kritiek van ondernemers als de regering die Elio Di Rupo de afgelopen twee jaar geleid heeft. 'Wij werken niet alleen voor de bedrijven, maar voor de bevolking als geheel,' zegt Di Rupo. 'Maar dat men aan ons komt vragen om bepaalde dingen te doen en maatregelen te nemen, dat toont aan dat men niet meer bang is dat het land gaat ontploffen of instorten, dat is voorbij. Men komt nu bij ons aankloppen omdat men erop vertrouwt dat wij oplossingen in huis hebben. Dat zijn de signalen die aantonen dat deze regering geloofwaardig is.' (EE)