Ontslagnemend formateur Di Rupo gaat woensdag alvast niet naar de koning. De afgelopen dagen en uren vonden nog informele contacten plaats om CD&V aan de onderhandelingstafel te krijgen.
Er was woensdag nog geen opening te zien in afwachting van een nieuw bezoek van ontslagnemend formateur Elio Di Rupo aan koning Albert II. Uit goede bron werd alvast vernomen dat het
bezoek aan het Kasteel van Laken wellicht niet woensdag zal plaatsvinden.

Zonder N-VA
Zoals bekend sprak N-VA vorige week een njet uit tegen de nota van Di Rupo. Aan Franstalige kant vindt men, net als eerder bij de PS te horen viel, dat N-VA zich daarmee buiten de onderhandelingen heeft geplaatst. Open VLD, SP.A en Groen! menen eveneens dat voortaan moet worden onderhandeld met de partijen die de nota hebben aanvaard als basis voor verdere onderhandelingen.

Met N-VA
De afgelopen dagen en uren vonden nog informele contacten plaats om CD&V aan de onderhandelingstafel te krijgen. Kamerlid Hendrik Bogaert verklaarde woensdag dat, indien Di Rupo enkele fundamentele pijnpunten over Brussel uit zijn tekst zou schrappen, "dan ergens onze vraag om de nota fundamenteel te wijzigen" zou zijn voldaan. De Vlaamse christendemocraten, die nodig zijn voor een tweederdemeerderheid voor een staatshervorming, blijven evenwel volhouden dat N-VA moet betrokken zijn bij de onderhandelingen. (Belga/TE)

Ontslagnemend formateur Di Rupo gaat woensdag alvast niet naar de koning. De afgelopen dagen en uren vonden nog informele contacten plaats om CD&V aan de onderhandelingstafel te krijgen. Er was woensdag nog geen opening te zien in afwachting van een nieuw bezoek van ontslagnemend formateur Elio Di Rupo aan koning Albert II. Uit goede bron werd alvast vernomen dat het bezoek aan het Kasteel van Laken wellicht niet woensdag zal plaatsvinden. Zonder N-VA Zoals bekend sprak N-VA vorige week een njet uit tegen de nota van Di Rupo. Aan Franstalige kant vindt men, net als eerder bij de PS te horen viel, dat N-VA zich daarmee buiten de onderhandelingen heeft geplaatst. Open VLD, SP.A en Groen! menen eveneens dat voortaan moet worden onderhandeld met de partijen die de nota hebben aanvaard als basis voor verdere onderhandelingen. Met N-VA De afgelopen dagen en uren vonden nog informele contacten plaats om CD&V aan de onderhandelingstafel te krijgen. Kamerlid Hendrik Bogaert verklaarde woensdag dat, indien Di Rupo enkele fundamentele pijnpunten over Brussel uit zijn tekst zou schrappen, "dan ergens onze vraag om de nota fundamenteel te wijzigen" zou zijn voldaan. De Vlaamse christendemocraten, die nodig zijn voor een tweederdemeerderheid voor een staatshervorming, blijven evenwel volhouden dat N-VA moet betrokken zijn bij de onderhandelingen. (Belga/TE)