Vanaf het einde van het jaar kunnen werkgevers die dat willen maaltijdcheques op elektronische wijze aan hun personeel geven.

Dat hebben federaal minister van Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne (Open VLD) en de bedrijven Sodexho en Accor vrijdag bekendgemaakt.

De elektronische maaltijdcheque moet de administratieve last voor ondernemingen en handelaars verminderen en de veiligheid verhogen.

Het is aan de werkgevers om te beslissen of ze in het nieuwe systeem stappen.

Concreet zullen de werknemers een gratis elektronische kaart krijgen, waarop de bedragen voor de huidige maaltijdcheques gestort worden. De kaart functioneert als een normale bankkaart.

In een eerste fase zullen de twee systemen (de elektronische en de papieren) naast elkaar bestaan.

In België worden jaarlijks 250 miljoen maaltijdcheques uitgekeerd aan 1,3 miljoen werknemers.

Vanaf het einde van het jaar kunnen werkgevers die dat willen maaltijdcheques op elektronische wijze aan hun personeel geven. Dat hebben federaal minister van Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne (Open VLD) en de bedrijven Sodexho en Accor vrijdag bekendgemaakt.De elektronische maaltijdcheque moet de administratieve last voor ondernemingen en handelaars verminderen en de veiligheid verhogen.Het is aan de werkgevers om te beslissen of ze in het nieuwe systeem stappen. Concreet zullen de werknemers een gratis elektronische kaart krijgen, waarop de bedragen voor de huidige maaltijdcheques gestort worden. De kaart functioneert als een normale bankkaart.In een eerste fase zullen de twee systemen (de elektronische en de papieren) naast elkaar bestaan.In België worden jaarlijks 250 miljoen maaltijdcheques uitgekeerd aan 1,3 miljoen werknemers.