Bionerga is een bedrijf van de Limburgse gemeentelijke energieholding Nuhma. Dat de onderhandelingen plaatsvinden, berichten De Tijd, De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg.

Biostoom recupereert energie uit huisvuilverbranding, hetzelfde als wat Bionerga doet in Houthalen. Dankzij de overname zou Electrawinds snel veel cash kunnen binnenkrijgen, schrijft De Tijd. Zo kan Electrawinds zijn schuldenlast verminderen. "We zijn geen sinterklaas, maar willen een eerlijk bod doen dat een doorstart makkelijker kan maken", zegt Bionerga-voorzitter Ludo Kelchtermans in de krant.

Toch vindt niet iedereen de verkoop van Biostoom een goed idee, want daarmee zou Electrawinds zijn kroonjuweel verliezen. De Tijd wijst erop dat de financiële toestand inmiddels verder verslechtert en dat het bedrijf sinds vrijdag formeel een wanbetaler is. (Belga/TV)

Bionerga is een bedrijf van de Limburgse gemeentelijke energieholding Nuhma. Dat de onderhandelingen plaatsvinden, berichten De Tijd, De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg.Biostoom recupereert energie uit huisvuilverbranding, hetzelfde als wat Bionerga doet in Houthalen. Dankzij de overname zou Electrawinds snel veel cash kunnen binnenkrijgen, schrijft De Tijd. Zo kan Electrawinds zijn schuldenlast verminderen. "We zijn geen sinterklaas, maar willen een eerlijk bod doen dat een doorstart makkelijker kan maken", zegt Bionerga-voorzitter Ludo Kelchtermans in de krant.Toch vindt niet iedereen de verkoop van Biostoom een goed idee, want daarmee zou Electrawinds zijn kroonjuweel verliezen. De Tijd wijst erop dat de financiële toestand inmiddels verder verslechtert en dat het bedrijf sinds vrijdag formeel een wanbetaler is. (Belga/TV)