De nieuwe CEO van Electrabel, Philippe Van Troeye, komt aan het woord in de kranten De Tijd en L'Echo. In De Tijd gaat het zowel over de scheurtjes, als de tarieven, in L'Echo vooral over de wat hem betreft wenselijke prijsverhoging van de elektriciteit.

Eerst de scheurtjes. Van Troeye ziet geen veiligheidsproblemen in de centrales Doel 3 en Tihange 2. "We voldoen aan de normen". Bij het FANC klinkt het dat de komende weken nog overlegd moet worden over het indienen van een dossier.

600 miljoen euro

Van Troeye koppelt intussen de discussie over het langer openhouden van de kerncentrales aan de nucleaire taksen. Electrabel zal geen 600 miljoen euro's of meer investeren om de oude reactoren Doel 1 en 2 langer open te houden als de fiscale druk niet wordt afgebouwd, aldus de CEO. De lage stroomprijzen en de hoge taksen wegen te zwaar op het bedrijf.

In L'Echo stelt hij dat de elektriciteitsprijs de komende jaren wel eens kan verdubbelen. Zonder hogere tarieven zijn er geen investeringen in nieuwe centrales mogelijk, zo zegt de CEO.

(Belga/RR)

De nieuwe CEO van Electrabel, Philippe Van Troeye, komt aan het woord in de kranten De Tijd en L'Echo. In De Tijd gaat het zowel over de scheurtjes, als de tarieven, in L'Echo vooral over de wat hem betreft wenselijke prijsverhoging van de elektriciteit. Eerst de scheurtjes. Van Troeye ziet geen veiligheidsproblemen in de centrales Doel 3 en Tihange 2. "We voldoen aan de normen". Bij het FANC klinkt het dat de komende weken nog overlegd moet worden over het indienen van een dossier. Van Troeye koppelt intussen de discussie over het langer openhouden van de kerncentrales aan de nucleaire taksen. Electrabel zal geen 600 miljoen euro's of meer investeren om de oude reactoren Doel 1 en 2 langer open te houden als de fiscale druk niet wordt afgebouwd, aldus de CEO. De lage stroomprijzen en de hoge taksen wegen te zwaar op het bedrijf.In L'Echo stelt hij dat de elektriciteitsprijs de komende jaren wel eens kan verdubbelen. Zonder hogere tarieven zijn er geen investeringen in nieuwe centrales mogelijk, zo zegt de CEO.(Belga/RR)