Dat Electrabel een laag belastingtarief is niet nieuw: in 2008 kreeg het nog 94 miljoen terug van de Belgische staat. In 2009 lag de belastingvoet op nog geen 0,04 procent, met een heffing van een half miljoen euro op een winst van dik anderhalf miljard euro. Het vaste tarief van de vennootschapsbelasting bedraagt in ons land 33,99 procent.

Fiscale optimalisatie

"Het is al langer duidelijk dat Electrabel op perfect legale wijze aan fiscale optimalisatie doet door onder mee dure leningen aan te gaan bij het moederbedrijf waarvan het de intresten fiscaal kan aftrekken", zegt Groen!-Kamerlid Kristof Calvo in De Morgen. Die krant keek de pas gepubliceerde jaarrekeningen van Electrabel in. (Belga/EE)

Dat Electrabel een laag belastingtarief is niet nieuw: in 2008 kreeg het nog 94 miljoen terug van de Belgische staat. In 2009 lag de belastingvoet op nog geen 0,04 procent, met een heffing van een half miljoen euro op een winst van dik anderhalf miljard euro. Het vaste tarief van de vennootschapsbelasting bedraagt in ons land 33,99 procent. Fiscale optimalisatie "Het is al langer duidelijk dat Electrabel op perfect legale wijze aan fiscale optimalisatie doet door onder mee dure leningen aan te gaan bij het moederbedrijf waarvan het de intresten fiscaal kan aftrekken", zegt Groen!-Kamerlid Kristof Calvo in De Morgen. Die krant keek de pas gepubliceerde jaarrekeningen van Electrabel in. (Belga/EE)