EK hockey: Red Lions winnen verrassend tegen Duitsland

De Red Lions hebben voor een verrassing van formaat gezorgd door in hun openingswedstrijd met 1-2 van olympisch kampioen en titelverdediger Duitsland te winnen.

De Red Lions (FIH 9) hebben voor een verrassing van formaat gezorgd op de openingsdag van het EK hockey in Boom. In hun openingswedstrijd in groep A haalden ze het met 1-2 (rust: 1-2) van olympisch kampioen en titelverdediger Duitsland (FIH 1). Tom Boon scoorde twee keer voor België, nadat Grambusch de score had geopend voor Duitsland.

De Duitsers kwamen op het kwartier op voorsprong na een verrassend schot van Grambusch (1-0). De Red Lions kwamen echter steeds beter in de wedstrijd en een doelpunt kon dan ook niet lang meer uitblijven. Even later bracht Tom Boon België langszij (1-1) met een hoge knal na een strafcorner. De Red Lions bleven hun tegenstander op hun eigen helft terugdringen. Drie minuten later stond Boon opnieuw aan het kanon. Na een nieuwe strafcorner verschalkte hij deze keer de Duitse doelman met een lage knal in de hoek (1-2). Na de pauze drong Duitsland nog aan, maar België hield knap stand en boekte zo een belangrijke overwinning.

Maandag (18u) nemen de Belgen het in hun tweede wedstrijd op tegen Tsjechië (FIH 21), woensdag sluiten ze de groepsfase af met het duel tegen Spanje (FIH 6). De top twee van elke groep plaatst zich voor de halve finales, die vrijdag van start gaan. De finale staat zondag op het programma. (Belga/SD)